Halkade hem

Nej det var verkligen inte så roligt att köra hem från jobbet i dag.  :(  E4-an var knappt plogad alls den sträckan jag körde, så det var mycket snö och halt på vägen. Ingen risk att åka fast för fortkörning i dag inte; jag och många andra bilister höll 60-80 km/h hela vägen. Så det tog längre tid att komma hem, men bättre att komma hem sent än inte alls. Jag passerade två olyckor med blåljus, så det kändes bra att ta det lugnt. Men nu räcker det; ingen mer snö tack!  :/

Trött på vintern

Nu börjar jag bli lite less på att köra bil i det här vädret. Snö, blåst och halka i mörker är faktiskt inte så roligt. I morgon ska det visst komma stora mängder snö igen, så jag räknar med att det kommer att ta längre tid att köra hem från jobbet på kvällen.   :(  Men varje gång jag kör till eller från jobbet försöker jag peppa mig med att det blir ljust tidigare och mörkt senare på dagarna för varje dag som går. I övermorgon är det ju dessutom februari, så det är bara att härda ut ett tag till; våren kommer ju så småningom.  :)

Benböj

Det blev ett pass Booty express i går och ett pass Body Jam i dag. Bra början på den här veckan. Det känns i benen efter gårdagens benträning. Skönt! Mer träning i veckan blir det; Body Combat både på torsdag och på lördag är planen.  :)

Vad är koden?

Nytt hänglås är införskaffat. Jag köpte ett med sifferkombination i stället för nyckel. Så nu är det ingen risk att jag låser in nyckeln i skåpet igen; nu gäller det bara att komma ihåg koden.  ;o)

Attack!

Inget jobb i dag. I stället drog jag till gymmet och körde ett pass Body Attack. Eftermiddagen spenderade jag med min kusin och mina kusinbarn på Busfabriken. En helt ok fredag.  :)

Klantigt

I dag hände det. Jag har faktiskt väntat på det ända sedan första dagen på jobbet, för jag har förstått att det nog skulle hända förr eller senare. Jag låste in skåpnyckeln i skåpet på jobbet. Japp! I morse när jag hade klätt om till jobbkläder drog jag igen skåpsdörren och låste precis som vanligt. Jag stack ner handen i fickan och kände att nycklarna inte låg där och jag förstod ju direkt att de låg kvar i skåpet.  *Suck*  Så jag satte vaktmästaren i arbete och han kom med en avbitartång modell större.  :)
Att göra i helgen: köpa nytt hänglås...

Vinter på landet

I dag var jag på landet hos min vän Eleonor på födelsedagsfirande. Det bjöds på smörgåstårta och gräddtårta och till det som vanligt en underbar utsikt. Den är lika vacker på vintern som på sommaren!  :)
 

Måndagstrött

Jag sov bara drygt tre timmar i natt så det var riktigt segt att vakna när larmet satte i gång kl . 04.45 i morse. Att det är mörkt och minusgrader ute gör ju det ju inte heller lättare att ta sig ur sängen så dags.  :/  Men i morgon ska jag inte jobba så då kan jag sova lite längre. Nice!  :)

Lördag igen

Det blev ett Body Combat-pass på förmiddagen i dag.  :)  Det är så skönt att starta helgen med lite träning, oavsett om man sedan ska göra något eller bara ta det lugnt.
 
I kväll blir det bio.  :)

Stockholmare? Jo men visst ;)

Förr pratade inte jag så utpräglad östgötska utan mer rikssvenska, det var till och med så att jag väldigt ofta fick frågan om jag var från Stockholm. Sedan hände något, för de senaste åren har jag (tyvärr) börjat prata mer och mer östgötska. Men på jobbet i går när jag pratade med en djurägare i telefon så frågade han om jag är från Stockholm!  :D
Det betyder nog dessvärre inte att jag har dumpat östgötskan och gått tillbaka till rikssvenska, utan jag tror att det helt enkelt är så att när jag "jobbpratar" i telefon så pratar jag tydligt och artikulerar. Helt omedvetet så klart, för jag hade ju inte en aning om att jag fortfarande är "stockholmare"!  ;D

Frusen dörr

I dag har jag inte varit vän med vinterkylan. När jag skulle till jobbet i morse tog jag mig inte in i bilen, både förardörren och passagerardörren satt som berget; de rörde sig inte en millimeter. Så till slut fick jag gå in via bakdörren och klättra fram till förarsätet. Tur att man är smidig som en flodhäst!  ;)
Väl framme vid jobbet (20 minuter för sent) hade förardörren i alla fall tinat lite så att det gick att öppna den och jag kunde ta mig ur bilen på det sätt som det är tänkt att man ska.
När jag skulle åka hem var det inga problem att öppna dörren. Men det gick inte att stänga den!  :O  Där satt jag med öppen dörr och ville inget hellre än att åka hem. Efter ett antal försök att stänga den fick jag äntligen igen den och kunde åka hem. Eller ja, några hundra meter i alla fall, för jag kom på att jag behövde tanka och stannade på närmsta mack. Då gick inte dörren att öppna! Där satt jag, inlåst i bilen! Jag kunde inte ta mig ut för att tanka, och jag kunde inte köra hem för bensinen skulle inte räcka hela vägen.  *Suck*
Så jag körde runt en stund för att det skulle bli så pass varmt i bilen att dörren tinade, vilket den till slut gjorde så att jag kunde tanka så att jag kunde ta mig hem. Jösses!
Jag har inget emot kylan egentligen, men ska det vara så här varje gång jag ska använda bilen när det är några minusgrader ute så får våren gärna komma jäkligt snabbt!  ;(

Vinter

Då blev det vinter då. Lite sent enligt mitt tycke. Jag tycker att det ska vara snö och kallt vid jul och nyår, nu behöver det inte komma.  :(
 
Jag har haft väldigt ont i huvudet både i går och i dag, och nu fryser jag. Hoppas att det inte är en förkylning på gång igen.  :(

Helg igen

Redan fredag igen! Tiden rusar förbi. Jag har inga planer för helgen. I morgon förmiddag blir det nog ett Body Combat-pass men resten av helgen verkar bli lugn. Det ska i och för sig bli ganska skönt; förra helgen var jag ju inte hemma mycket alls.  :)

:)

Efter en trevlig födelsedagshelg hade jag även en rolig dag i går; jag, Jeanette och Jessica hade en scrapdag.  :D  Hoppas att vi gör om det snart igen!
 
I dag flyttade jag från sterilrummet till receptionen...

Grattis mig!

Vilken dag jag hade i går!  :D  Jag fyllde som vanligt "27" år, men eftersom det var en speciell 27-årsdag så ville jag fira den med att göra något minnesvärt. Så jag åkte tillsammans med syrran, Maria, Jeanette, Åsa och Linda till Söderköpings Brunn.
 
När jag kom in på hotellrummet fick jag min första överraskning; en flaska bubbel och tilltugg.  :D
 
 
 
Vi tillbringade eftermiddagen med att sitta i bubbelpoolen och att få olika behandlingar. Jag valde en Bodyscrub. Så skönt!  :)
 
 
Efter en lång stund på relaxavdelningen var det dags för Afternoon tea.  :P
 
 
Catrin gjorde oss sällskap när vi fikade och hon hade med sig mera bubbel till mig.
 
 
Medan vi fikade fick jag min andra överraskning, en present från tjejerna! För mig var det en tillräcklig present att de ville följa med till Söderköpings Brunn och umgås med mig på min födelsedag, så när de gav mig en "riktig" present också så blev jag nästan mållös.  :O
 
 
När vi var mätta av alla bakverk så gick vi tillbaka till relaxavdelningen en stund innan det började bli dags att göra oss i ordning till middagen. Efter lite piffande så samlades vi på mitt hotellrum för att skåla för mig. Då fick jag min tredje överraskning!  :O  Ett jättefint rockigt silverarmband av syrran.  :o)
 
 
Middagen inleddes med en fördrink innan det var dags för trerätters:
 
 
Mätta och nöjda avslutade vi kvällen med en drink i loungen. Jag drack en Blue Lagoon.  :)
 
 
Efter att ha sovit i väldigt sköna sängar vaknade vi lagom tidigt i morse och åt frukostbuffé innan det var dags att åka hem. Jag åkte sedan vidare "hem" för att bli gratulerad av de där hemma också. Där fick jag ananaspaj som jag hade önskat.  :)
 
Jag hade en väldigt bra och trevlig födelsedag, den blev mycket bättre än vad jag hade föreställt mig. Jag är så nöjd, tacksam och överväldigad!  :o)

Platsbyte

Har jobbat två dagar och är nu ledig tre dagar igen. Nice!  :)  I dag gjorde jag min (i alla fall för tillfället) sista dag som vikarierande steriltekniker, nästa vecka börjar jag att jobba i receptionen.
 
I morgon ska jag iväg på trevligheter.  :o)

Nytt år

Årets första dag har varit lugn och även lite ledsam. Jourhemskatten Måns flyttade i dag till sina nya människor. Det känns såklart lite sorgligt, men jag försöker som vanligt att trösta mig med att han förhoppningsvis får det bra i sitt nya hem.  :/

RSS 2.0