Riddare

I dag var jag och Mikael på Riddarspelen vid Ekenäs Slott. Förutom tävlande riddare så bjöds det så klart på gycklare, kungligheter, bönder, musiker och beridna bågskyttar.  :)Brända mandlar  *Gott*Riddarna (Den blå vann dagens tävling)

Väder

Jag kollade vädret i dagstidningarna i dag för den kommande veckan. På torsdag ska det regna i södra Sverige. Attans attans!  :(  Det ska heller inte vara så varmt någon av dagarna när vi är där, typ bara runt 15 grader. Skit!  :(  Jag vill ju ha sådant kanonväder som vi har haft förut när vi har varit där!

Något annat som inte heller är så bra är att jag har jätteont i huvudet och känner mig allmänt hängig. Påminner lite om förstadiet till en förkylning. Så där som man kan känna sig innan den börjar komma. Det förvånar mig inte ett dugg om jag blir sjuk lagom tills vi åker!  :S  Om jag ska bli sjuk hoppas jag att den i så fall kommer nu i stället så att det värsta hinner gå över innan festivalen!  *Känner efter om jag inte har liiite ont i halsen ändå*

Mycket att handla

I dag har jag sprungit runt på stan mellan regnskurarna för att handla lite inför nästa vecka. Jag fick tag på allt som jag hade planerat att köpa i dag. Nu är det bara sakerna till cocktail-partyt kvar och det ska jag försöka att handla i helgen så att jag slipper stressa med det på måndag och tisdag. Då ska det ju packas och fixas.  :)

Har legat på soffan i kväll och lyssnat på regnets trummande på fönstret. Det har vräkt ner!  :(  Hoppas verkligen att det blir riktigt bra väder nästa vecka!

Quiz

I kväll har jag varit på pubquiz. Jag blev inbjuden att ta med mig ett lag för att äta lite buffé och tävla i en quiz. Mitt lag var jag, Jeanette, Claes och Hillevi. Tävlingen bestod av tre delar x 10 frågor. Första omgången handlade frågorna om musik, film och nöje. Där lyckades vi skrapa ihop 7,5 poäng.  :P  Andra omgången handlade frågorna om bl.a. sport och politik. Där gick det inte lika bra.  :(  I sista omgången fick vi höra 10 låtar som var covers på kända låtar men omgjorda med finsk (!) text. Det gick lite bättre igen. Totalt hamnade vi på delad femte plats, och jag fick välja ett pris.  :)

     Vinsten  :)

Bara 10 dagar kvar

I går var det inför-fest till SRF i Jönköping. Tanken var att det skulle vara lite uppladdning till festivalen samtidigt som gänget skulle träffas eftersom alla inte känner alla. Pia var den enda som inte var med, men hon har ju några timmar i bilen dit på sig att bekanta sig med övriga.  :)

         

1) Dricka, dricka
2) Diskussion
3) Work-out


Förresten, jag läste på text-tv förut att det är redan nytt publikrekord på årets festival.  :P

Långsammare än tanterna

Kom nyss hem efter en timmas power-walk. Det var riktigt segt i dag, inte alls som när jag var ute och gick i förrgår. Jag kände redan när jag började gå att det var lite motigt, men jag knatade på i alla fall. Droppen var när jag plötsligt blev omgången av en äldre kvinna med gångstavar, och en liten stund senare gick en gammal tant med matkasse fortare än jag! Då kände jag mig tvungen att försöka öka takten lite. Nu sitter jag här med supertrötta ben.  :S

I eftermiddag bär det av till Jönköping. Party, party!  :)

Under uppbyggnad

Nu har jag lite pirr i magen. Jag fick se på Sweden Rock´s hemsida att de har börjat lägga ut bilder på uppbyggnaden av festivalområdet.  :P  De brukar göra det varje år så att man kan följa det dag för dag i två veckors tid fram till festivalen. Jag brukar roa mig med att titta på bilderna och försöka gissa var de är tagna. Det är faktiskt inte så lätt; det ser ju helt annorlunda ut utan scener, bajamajor och matstånd. Men ju närmare festivalen vi kommer, desto mer känner man igen sig. Nu känns det verkligen att det inte är så långt kvar!  :P  *Längtar*

Extra-katten är här

Så skönt med en ledig dag i morgon! Eller, ledig o ledig; jag har en massa måsten som ska göras, men jag slipper ju i alla fall gå till jobbet!  :)

Extra-katten Bamse har nyss kommit hit. Det är lite spänd stämning här nu. Men det brukar det ju vara första dagarna innan katterna har vant sig vid varandra. Det är bara en kort visit den här gången, han åker hem på söndag. Men sedan kommer han i sommar igen, och då ska han stanna i fem veckor. Jag försökte komma på hur många somrar han har varit här, men jag minns inte riktigt. Det är i alla fall minst fjärde sommaren som han ska vara här på "semester".

Blir det bra väder?

Jädrar, vad det regnade i morse! När jag vaknade så trummade regnet mot fönstren, det öste ner!  :(  Det gör väl inte så mycket iofs, men jag är lite orolig vad gäller vädret inför Sweden Rock. Jag har tänkt på det ett tag, men nu börjar jag bli riktigt nervös. Det är bara drygt två veckor kvar och än så länge har varken det finfina vädret eller den sköna värmen kommit.  :S  Hoppas, hoppas att vi får lika bra väder som vi brukar ha när vi är där!!!  *Håller en tumme*

Fairytale

GRATTIS NORGE!!! Jag svek faktiskt Malena och Sverige; jag höll på Norge hela tiden. Jätteroligt att det gick så bra. Rätt låt vann!  :o)

Gratis är gott

Jag fick en inbjudan för två till invigningen av Pitch Black, den nya nattklubben som hade premiär i går. Man skulle få välkomstdrink och buffé mellan kl. 19 och 21. Jag tog med mig Pia. Men vi ville inte komma dit redan kl. 19 och riskera att vi var de första som kom, så vi stannade till på Mörner´s på vägen och gjorde en beställning i baren. Vi behövde inte betala!  :P  När vi hade druckit upp så gick vi vidare till invigningen. Där tog vi vår välkomstdrink och slevade snabbt i oss lite mat från buffén. Knappt 40 minuter efter att vi kommit dit gick vi tillbaka till Mörner´s där vi känner oss lite mer "hemma". Vi gjorde en ny beställning i baren. Vi slapp betala igen!  :P  *Nice*  Jag antar att det berodde på att bartendern är en frekvent kund i min butik. Det lönar sig att känna folk lite här och där.  :)

Tjugo

BARA 20 DAGAR KVAR!!!  :D


USB

Inte nog med att jag har upptäckt Youtube, nu har jag även införskaffat mig USB-minne.  :P  Shit, vad jag börjar hänga med i utvecklingen!  ;o)

Youtube-nybörjare

Nu har även jag hittat till "Youtube".  :P  Skulle kolla en grej i går kväll och tänkte att det kanske går att hitta där. Upptäckte att det var ganska kul så jag fastnade där i nästan 6 (!) timmar!  :/  Har avverkat ett par timmar till där i dag. Kollar mest en massa musikvideos, både gamla godingar och nya dängor. Jag som inte har haft en enda musikkanal på tv-n de senaste 12 åren har saknat det lite, men nu kan jag ju se sådant på nätet i stället!  :)

Drinkpinnar

Jag har ordnat några drinkpinnar som vi kan ha användning av på vårt planerade cocktail-party på Sweden Rock. Jag tror att de räcker...  :P


16

Nu har jag sett säsongens alla 16 avsnitt av Hitta hem. Många tårar har det blivit!  :´(  Så ledsamt, så hemskt, så tragiskt, så sorgligt, så fruktansvärt... Men vilken tur att det finns snälla människor som vill djurens bästa! En stor eloge till alla som kämpar för våra djur!!!

Bäst före

Jag ringde till Livsmedelsverket i dag för att ta reda på hur reglerna egentligen är när det gäller varor med "Bäst före"-datum. Enligt Livsmedelsverket gäller följande: Om en vara har "Bäst före"-datum FÅR man sälja den efter utgånget datum. Men om en vara har "Sista förbrukningsdag" så får man INTE sälja den när datumet har passerat. Så alltså hade inte barpersonalen på "De Klomp" fel när de sa att de fick sälja den gamla ölen.
Däremot tyckte kvinnan på Livsmedelsverket som jag pratade med att barpersonalen borde ha informerat om datumet när de sålde ölen till oss. (Vad var det jag sa?!?) Dessutom ska kunden ha möjlighet att själv få bestämma om han eller hon vill ha en vara som har passerat utgångsdatumet eller en fräsch vara. (Vad var det jag sa?!?) Hon sa också att det är försäljarens ansvar att en vara som har gått ut i tid fortfarande ska vara tjänlig, alltså t.ex. ätbar eller drickbar så att man inte blir sjuk av den. Hon tyckte också att det var väldigt fräckt av dem att ta fullt betalt för något gammalt. Så det så!  :P

Stel

Jag behöver massage! Jag är sååå stel i axlarna och nacken!  :/

Frustrerad

ÅHHH!!! Jag är så fruktansvärt frustererad just nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Jag är irriterad och besviken på de flesta och det mesta.  ;(

Jag är irriterad på att jag har punka på cykelns bakdäck och att ingen kan hjälpa mig med det.
Jag är irriterad på att Kanal 5 har varit död sedan i onsdags.
Jag är irriterad på att inte mycket blir som jag vill.
Jag är irriterad på folk som bara tar för givet att någon annan (oftast jag) ska ordna allt så att de bara kan glida med utan att behöva bry sig, och dessutom då gnälla över hur saker ordnas!
Jag är irriterad på folk som säger en sak men menar en helt annan.
Jag är besviken på vissa av mina vänner som är motvilliga och svårflirtade när det gäller att hitta på och göra saker.

*Tar djupa andetag för att inte skrika högt*

Gammal öl

Det blev ingen brasa för mig i går. Lika bra det; jag är ju inte överdrivet förtjust i just den delen av Valborgsfirandet med tanke på alla stackars igelkottar och andra djur som går en hemsk död till mötes.  :´(

I stället följde jag med Claes och Hillevi till "De Klomp" för att äta lite mat. Där serverar de tydligen gammal öl och de har dessutom mage att ta fullt betalt för det! Dåligt tycker jag!  ;(
Det var inget fel på ölen; den gick enligt bäst före-datumet ut för bara en månad sedan. Men som kund så borde man i alla fall få möjligheten att välja en öl som har gått ut till rabatterat pris eller en fräsch öl till fullt pris. Nu sålde de en gammal öl till fullt pris utan att informera om att datumet var passerat. När ölen nästan var urdrucken råkade jag titta på datummärkningen och när jag ifrågasatte det var barpersonalen inte särskilt tillmötesgående, utan hävdade att de är i sin fulla rätt att sälja ölen i två år till efter utgånget datum! Hmmm... Det är ju en sak om de då sänker priset på den. Men hur många vill egentligen betala fullt pris för gammal öl? Eftersom de inte informerar kunderna om datumet så är det ju säkert väldigt många som blir "lurade".
Jag säljer ju själv ätbara saker och jag har lärt mig att man MÅSTE informera kunder om passerat bäst före-datum. Men det kanske inte gäller barer och pubar? Eller så kanske det är jag som inte har fått rätt information? Kanske bäst för min egen skull och min buisiness att kolla upp vad som egentligen gäller...

RSS 2.0