Cardstock

Jag har fortfarande inte blivit sjuk. Men förkylningshuvudvärken har hållit i sig hela veckan.  :(

Jag fick ju en himla massa scrap-saker av Annika, och de har jag sorterat i olika kategorier. Det tog lite tid; jag satt länge både i förrgår och i går kväll och gjorde det.  :)  I dag var jag iväg till Scrapbutiken här i stan och köpte några cardstock, så nu har jag tillräckligt med material för att i alla fall börja scrappa lite grann.  :P  Men i kväll blir det inget; jag är så trött att jag håller på att somna här vid datorn.  *Gäspar*

Paket

Jag har fått paket! Tjohoo!  :D  Scrap-sakerna från Annika levererades i dag. Hon hade slagit in dem i en papperskasse och det var jättespännande att öppna! MYCKET saker var det! Allt möjligt för att göra det lite lättare för mig att komma igång med scrappandet; papper, verktyg, tape, lim, stickers, förvaringslådor och burkar, stämpelfärg, pennor, fotofix, brads, öljetter och annat att dekorera med, tags, album... Oj oj oj, så mycket det var! Jag har inte ens hunnit gå igenom allt så noga än; ska göra det strax.  :)

    

Jag fick en present också; ett sopset med döskallar på!  :DTack så jätte-jättemycket, Annika!!!  :)  *Väldigt glad och tacksam*

Nästan som julafton

Åh vad jag längtar! Jag ska få ett paket med scrap-saker av Annika. Hon har gjort en utrensning bland sina mängder av saker som hon har och hon ger det hon inte vill ha/behöver längre till mig!  :P  *Snällt*  Så slipper jag som nybörjare köpa allt nu i början. Det ska bli sååå spännande att se vad jag får för saker!!!  :D  Förhoppningsvis får jag det inom de närmsta dagarna och jag längtar som ett litet barn inför julafton!  *Kan knappt bärga mig*

Guld

Jädrar vad duktig vår nya idrottstalang, 15-åriga Sarah Sjöström, är! I går satte hon nytt världsrekord på 100 meter fjärilsim. I dag slog hon sitt eget rekord från i går på samma sträcka när hon samtidigt simmade hem ett VM-guld!!!  :)  *Applåderar*

Konstiga kortproblem

Gick till banken i dag för att sätta in lite pengar i insättningsautomaten. Brukar inte använda den eftersom jag oftast "bankar" eller sätter in över disk. Men i dag tänkte jag vara duktig och göra som bankpersonalen vill att man egentligen ska göra. För att kunna sätta in pengar i automaten måste man ha ett bankkort och jag använder mitt kort så sällan nu för tiden att jag kollade giltighetsdatumet på det först. 12/09 stod det så det är ju ett halvår kvar innan det går ut, alltså fortfarande giltigt.
Stoppade in kortet i automaten och slog koden. Automaten behöll kortet...  :S  Tänkte att jag kanske hade slagit fel kod och gick till kundtjänstdisken. Förklarade för kvinnan vad som hade hänt och hon kollade i datorn. Där står det att kortet spärrades ca kl. 23.00 den 19/1 2007!!! För två och ett halvt år sedan! Ok, nu har jag nog inte använt det sedan dess, MEN det är inte det som är det konstiga i detta fall. Det är flera saker som är lite skumma:
1) För ungefär tre år sedan försvann mitt förra kort i automaten och då fick jag ett nytt, alltså det som försvann i dag. Det lustiga är att i historiken för mitt konto finns inget annat kort än det jag hade tills i dag.
2) Giltighetstiden för ett kort är fem år, så eftersom jag fick det för tre år sedan borde det gälla till 2011 och inte till december i år som det stod på mitt kort.
3) Det stod att det var spärrat på grund av kortmissbruk, men eftersom jag inte använder mitt kort varken till uttag, butiksköp eller näthandel (har ALDRIG köpt något på nätet och betalat med kort) så är det väldigt konstigt att det har blivit missbrukat. Frågan är på vilket sätt det har blivit missbrukat eller kanske rentav VEM som har missbrukat det?
Kvinnan kunde inte ge någon förklaring till detta. Hon tyckte själv att det var väldigt konstigt att det inte fanns fler kort i historiken och när hon räknade på åren förstod inte hon heller hur det kunde stå 09 på mitt kort som borde gälla i två år till. Men hon beställde i alla fall ett nytt kort åt mig; det kunde hon åtminstone. Undrar hur många gånger jag kommer att använda det innan det går ut om fem år?  ;o)

Sjuk, snälla?

Den här helgen har jag gjort absolut ingenting. Bara slappat och tittat på sim-VM som började i dag. Jag har väntat på förkylningen som har legat och lurat i snart fyra månader men som aldrig bryter ut. I går och i dag har jag haft typisk förkylnings-huvudvärk och lite känningar i halsen, så jag hoppades på att det äntligen skulle komma. Men än så länge har det inte blivit mer än så.  :(  Det är ju så jobbigt att gå och må smådåligt hela tiden, så jag vill hellre bli ordentligt sjuk så att det kan gå över helt sedan.
Jag trodde ju att det skulle komma på SRF, och med tanke på hur jäkla kallt det var där i år så är det konstigt att jag inte blev sjuk efter det. Nej, det lär nog inte bli något nu heller, så jag får väl fortsätta att befinna mig i förstadiet till en förkylning.  :(

Sexikon

Boken "Sexikon - Ett sexuellt Lexikon" som jag köpte i Stockholm innehåller förklaringar till alla möjliga ord som har med sex att göra. Jag hittade några roliga som i alla fall jag tycker är lite udda saker att tända på.  :P  Här är ett urval:

Agonofili - parafili där man tänder på slagsmål eller kampsport.

Amaurofili - parafili som innebär att man tänder på att ha sex med någon som är blind, har begränsad syn eller bär ögonbindel.

Araknofili - parafili då man upphetsas sexuellt av att bli biten av spindlar.  *Hua!!!*

Autassassinophilia - parafili där en person tänder på att iscensätta sin egen död.

Axilism - parafili där man tänder på att ha sex i armhålor.

Chremastistophilia - parafili där man tänder på att bli rånad eller fasthållen.

Crucifili - parafili där man tänder på att se Jesus på korset.

Crush fetishism - parafili som främst består i att man vill se andra (oftast en partner som man tänder på) krossa små djur såsom insekter, däggdjur och reptiler. Cigaretter, leksaksbilar, m.m. kan också användas som stimuli.

Dendrofili - parafili där man har en sexuell dragning till träd.

Emetofili - sexuell fetischism/parafili som innebär att man blir sexuellt upphetsad av kräkningar.

Formikofili - en del av zoofili. Man blir upphetsad av att ha insekter krypandes på delar av kroppen.

Infantilism - parafili där man blir sexuellt upphetsad av att ha på sig blöjor och bli behandlad som en bebis.

Kleptolagnia - när man blir upphetsad av stölder av olika slag. En sexuell form av kleptomani.

Klysmafili - parifili där man blir sexuellt upphetsad av att få lavemang (ändtarmssköljning).

Koprofili - parifili där man tänder på avföring.

Mekafili - parfili där man tänder på mekaniska ting.

Menophilia - parifili där personen tänder på mens eller menstruerande kvinnor.

Mikrofili - parifili där man blir upphetsad av fantasier, händelser och sex som involverar småväxta personer.

Nasofili - parifili där man är sexuellt attraherad av näsor. Kan innebära specifika storlekar och former på näsor, eller ett specifikt område på näsan.

Objectophilia - sexuell lust inför särskilda döda ting. Detta är en ovanlig fetischism och de som har den kan känna starka lustkänslor, attraktion och åtagande till vissa objekt. Termen myntades på 1970-talet av Eija-Riitta Eklöf Berliner-Mauer från Sverige som gifte sig med Berlinmuren.

Oculolinctus - sexuell akt som innebär att man slickar på partnerns ögonglob. Det är fler kvinnor än män som tänder på detta. Om du vill testa: kom ihåg att munherpes kan smitta även genom ögat!

Odaxelagnia - parifili som involverar att bitas eller att bli biten.

Phallophilia - parifili där man är besatt av stora penisar.

Piktofili - parifli där orgasmen endast uppnås vid att titta på porr och där personen i fråga inte kan bli kåt utan porr.

Plushophilia - parifili där man blir sexuellt upphetsad av uppstoppade djur.

Pogonofili - parifili där man tänder på skäggväxt.

Siderodromofili - parifili där man tänder på järnvägar och att köra tåg och saker som har med det att göra.

Stigmatofili - stark sexuell attraktion till tatueringar, piercingar eller ärr på sin egen eller annans kropp.

Symforofili - parifili där man blir upphetsad av katastrofer, t.ex. trafikolyckor.

Tamakeri - sexuell fetisch och underkategori i japansk porr, där kvinnan sparkar mannen på/över testiklarna.

Taphefili - parifili där man blir upphetsad av att bli, eller tanken på att bli, levande begravd.

Teratophilia - parifili där man blir upphetsad av "vanställda" personer.

Teutofili - parifili där personen tänder på naziuniformer (Hitler jugend, ridpiskor, hårda tyska ord, osv).

Thalpotentiginy - När man tänder på värme eller t.o.m. varmt väder.

Trikofili - parifili som innebär att man blir upphetsad av/är väldigt förtjust i människohår, vanligtvis det på huvudet. Vissa kan även tända på att klippa, färga eller styla hår.

Urolagnia - parifili där urin medför sexuell stimulans.

Vorarephilia - parifili där man blir upphetsad av tanken på att ätas eller att äta någon eller att iaktta denna process.

Zoosadism - njutning/sexuell njutning från att se djur plågas.  ;(

Jag tycker sedan tidigare att tidelag, pedofili och nekrofili är både hemskt och onormalt, men nu känner jag till ytterligare en hel drös med böjelser som inte riktigt passar mig.  ;)  *Lärorik bok!*

Stockholm

Tisdag: Jag tog tåget till Stockholm för att hälsa på min vän Annika. Hon mötte mig på T-centralen och vi började med att gå en liten sväng på stan. Efter att ha hunnit med en lunch på en uteservering tog vi oss till Mosebacke där vi tog en öl med min kusin Jeanette.

    

1) Lunch
2) Kusin

Onsdag: Vi var kulturella och gick på Vasa-muséet. Jag har varit där en gång tidigare för typ hundra år sedan men minns inte så mycket mer än att det var trångt och luktade illa. Det var innan de byggde om; nu är det stort och luktfritt. Det är verkligen jätteintressant! Vi såg en informationsfilm på 25 minuter först innan vi gick runt inne på muséet och tittade på skeppet. Värt att besöka om man inte varit där!  *Rekommenderar*

         

         

         

    

1) Annika utanför muséet
2) Vasa
3) Dykardräkt som användes vid bärgningen av Vasa
4) Ankare
5 - 11) Vasa

På kvällen bjöd Annika mig på restaurang Rival.  *Så-himla-snällt!*  Det var god mat och bra service. Dit kan jag absolut tänka mig att gå igen!  :P

    

    

1) Undertecknad
2) Min varmrätt

3) Min dessert
4) Annika´s dessert

Torsdag: Vi ägnade oss åt shopping innan jag tog bussen hem. Jag hittade en rolig bok till mig själv. Jag köpte även årets första julklapp!  :P  *Ute i god tid*  (Kan inte skriva vad eller till vem för då blir det ju ingen överraskning.) 
Vi avslutade med att gå till Panduro för att titta på scrap-saker. Där shoppade jag loss!  :D

   

1) Boken
2) Papper, stickers, stämplar och band

Nu: Tillbaka i vardagen.  *Suck*

Semester

Väskan är packad. I morgon bitti drar jag till storstaden!  :P

Sonisphere

Tänkte berätta lite om gårdagens festival, Sonisphere, men vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det utan att låta alltför negativ. Det började bra i alla fall. Jag, syrran, Pia, Kicki, Håkan och Stefan tog tåget kl 10.35 till Hultsfred.

         

1) Syrran
2) Grabbarna
3) Brudarna

Vi kom fram till festivalen kl. 12.50 och då missade vi Dead by April som jag gärna ville se; de gick på redan halv ett. Synd!  :(Vi har nyss klivit av tåget och dricker upp det sista innan vi ska gå in på festivalområdet.

När vi gick in genom entrén sattes nivån på hur dagen skulle bli. Det började med att jag fastnade i kontrollen för vakten hittade ett nagellack i min väska. Det fick man tydligen inte ta in, varför fick jag ingen förklaring till. För att det är glas? Eller för att lack är en flytande vätska? Eller för att det var fel färg på lacket?  ;(  Efter att ha tjafsat en stund med vakten så slutade det med att jag kastade nagellacket i soptunnan.  *Mutter*  Hade han kollat lite mer i väskan så hade han hittat ett lack till, och dessutom även en pincett och en nagelsax. De hade jag nog inte heller kommit in med för de kan ju användas som vapen. Jag förstår att de har sina regler, och det är jättebra att de kollar. Men ett nagellack! Löjligt!

Första aktivitet inne på området var så klart att köpa öl. Vi fick stå i kö i 35 minuter!!!  :(  Det visade sig att det var så dagen skulle fortsätta. Kö, kö, kö, kö, kö.... Det var likadant till maten också. Personalen jobbade i slowmotion. De verkade inte förstå att det ska gå fort, de betedde sig som nybörjare och verkade osäkra på vad de skulle göra. Det är INTE acceptabelt att behöva stå i kö i minst en halvtimma för att köpa en öl eller lite mat!!! Syrrans kille o hans kompisar stod i matkön i över en timma! Helt otroligt! Det är inte så kul att slösa bort en tredjedel av all tid på en festival med att köa.

Vi upptäckte också att det inte fanns något sjukvårdstält inne på området. Vad är det för sätt? Det måste ju finnas inom rimligt avstånd om det händer något! Vakterna inne på området verkade inte heller riktigt alerta. Vi såg när det kom en kille och bar på en tjej som hade fått en allergisk reaktion (hon var avsvimmad), och när han bad vakten om hjälp att ta henne till sjukvårdare verkade vakten mest handfallen och stod och tvekade lite om vad han skulle göra. Helt sjukt!

När syrran skulle köpa en flaska vatten sent på kvällen så fanns det inget kvar! Men herregud! Vi fick gå runt till flera ölställen och matställen innan vi till slut hittade en som hade vatten kvar. Dålig planering!

Jag har varit på en del festivaler i mitt liv och jag har aldrig varit på någon som är så dåligt organiserad! Det känns tråkigt att behöva dissa så här, men det är sådana saker som förstör. Irritationen ökar och humöret sjunker.  :(

Det fanns ändå några saker som var roliga. Dels träffade vi en del människor som vi känner. Bl.a. M2 som var där med sina vänner. Jag träffade en klasskompis i ölkön, Jimmie, så honom satt vi och pratade med en stund.
Vädret var faktiskt ganska ok också. Det kom en ordentlig störtskur vid 18-tiden och efter det blev det ju väldigt lerigt. Men sedan kom det inte mer regn och det var dessutom varmt både på dagen och kvällen, så det gjorde inte så mycket att det regnade. Det kunde ju ha varit mycket värre. Syrran, Kicki och jag hade precis köpt öl när det började ösregna. Men vi försökte ignorera det och satt ändå vid ett bord och drack våra öl som inte tog slut eftersom regnet fyllde på muggarna hela tiden.  ;)

         

1) Jimmie
2) Syrran i regnet
3) Det har slutat regna!  :)

Kvällen avslutades med min höjdpunkt, Metallica. Jag åkte ju dit för att se dem och jag fick vad jag hade hoppats. De gick på vid midnatt och gick av strax efter kl. 02.00. De var jättebra, det var fullt ös, de levererade och jag var nöjd.  :o)

         

         

När det var slut började vandringen till bilen. Jäklar vad långt det var! Det tog nästan en timma att komma ut från festivalområdet och gå till bilen. Sedan tog det ytterligare 50 minuter att ta sig ut från parkeringen. Det var väääldigt många bilar där! Jag var hemma halv sex i morse.  :S


Lite inför-dricka

Syrran är här. Vi har ätit mat och druckit öl på en uteservering, och nu sitter vi här hemma och dricker Martini. Vi har lite uppladdning inför Sonisphere-festivalen i morgon. Rock n´ Roll!  :P

Fortfarande ung

Gissa vem som fick visa leg på systemet i dag igen?!?  ;P  Jajemen! "Det tackar jag för" sa jag högt och tydligt när kvinnan bad att få se mitt leg. Det är ju helt otroligt; själv tycker jag inte att jag ser SÅÅÅ ung ut längre. Men jag har fått visa leg nästan varje gång jag har handlat där de senaste åren!  :o)  *Visslar*

Platt igen

I förmiddags när jag skulle cykla i väg till jobbet så var bakdäcket på cykeln platt. Igen! För tredje gången den här sommaren!  :(  Det är jäkligt irriterande!  *Morr*

Väderprognosen för lördag ser inte allt för bra ut. Enligt vad de har visat hittills i veckan så ska det bli regn, och ganska mycket regn som det verkar. Skit oxå! Hoppas att de har fel!  :S

Tio timmars väntan

Nu har spelordningen för Sonisphere på lördag kommit upp. Av de 13 eller 14 band som spelar är det bara ett förutom Metallica som jag vill se, och det är Dead by April. Typiskt nog så går de på ca. kl. 13.00 och Metallica går på vid midnatt. Det betyder att det är tio timmars väntan mellan de två.  *Segt*  Det är ju iofs inget som hindrar att jag ser lite av de andra banden också, även om jag inte är ett stort fan av dem. Å andra sidan är det ganska många som jag känner som ska dit (förutom de jag åker med), så det går ju alltid att fördriva tid med att umgås och prata med dem. Och dricka öl...  :D

Lat dag

Sitter här och försöker planera in ett besök i den stora staden. Jag ska åka till Stockholm och hälsa på en vän som nyligen har flyttat dit. Förmodligen blir det nästa måndag eller tisdag. Det ska bli så skönt att komma bort några dagar.  *Semester*  :P

I dag skulle jag göra så mycket; diska, städa, laga mat, bokföring... Jag har gjort ingenting! Usch, vad jag har dåligt samvete!  :(  *Fy mig*

Lugnt i kväll

Det blir en lugn hemmakväll i kväll. Jag orkar inte ens tänka på att gå ut eller träffa en massa folk; måste ta en paus nu.

I går var jag ju ute med Victoria, Jocke, Mange och Foppa som också hängde på. Det blev mat och öl på en uteservering. När jag kom dit strax efter kl. 18.00 så hade grabbarna suttit där och tankat öl sedan klockan halv två! De påpekade direkt att jag låg lite efter, så Jocke gick iväg för att köpa mig en öl. Han kom tillbaka med en stor stark och en JÄGER! Det har ju inte jag druckit sedan februari förra året när jag stod och hulkade i buskarna utanför min port.  ;P  Jag försökte slippa ifrån den, men inte fick jag det. Däremot fick jag välja om jag ville ta den som den var eller göra en ubåt av den.  *Urk!*  Jag tog den som den var. Som tur var stannade den i magen!  :P
Sedan gick det av bara farten; mera öl, cider och t.o.m. tequila. Det gick inte att mesa med det där gänget.  :)  Men jag var ändå hemma redan till midnatt. Det blev kort men intensivt.  :P  Trevligt hade vi iaf!

Nu ska det inte bli mer alkohol för min del förrän tidigast... nästa helg. Då ska jag på Metallica!  :D

Läsk

I går var jag hos Jeanette för att fira hennes 35-årsdag. Det bjöds på god mat och tårta. Till maten fanns det både öl och vin att dricka om man ville ha. Jag drack... LÄSK!  :P  Det har ju som sagt blivit en hel del alkohol den senaste tiden, så jag kände mig inte så överdrivet sugen på det.
Däremot blir det några öl i morgon. Då ska jag ut och äta med Victoria, Jocke och Mange. Vi (eller rättare sagt de) ska fira att semestern börjar. Jag följer med för att sympati-fira.  ;o)

Sämre väder

Förra veckans värmebölja verkar vara ett minne blott; jag läste att det är riktigt kall luft på väg från Polen. Mera regn och kyla framöver alltså.  :(

Tvätt till tusen

Jag hade bokat tvättstugan i dag. Vanligtvis tvättar jag var fjärde vecka, men senast jag skulle tvätta var samma dag som vi kom hem från SRF och då orkade jag inte. Sedan har jag inte tagit tag i det för jag har kläder så att jag klarar mig ändå. Men nu är det ÅTTA veckor sedan jag tvättade senast och högen med smutstvätt började bli ganska stor.  :S
I fredags fick jag veta av en granne att en av våra två tvättmaskiner är trasig! Den skulle de ju så klart inte hinna laga tills i dag. Yippie! NOT!  :(  Jag hade bokat tiden mellan kl. 17.00 och 22.00, och med bara en fungerande maskin skulle jag kanske hinna tvätta hälften, om ens det. Som tur var så kom hon som hade tiden före mig i dag och ringde på hos mig vid två-tiden. Hon sa att hon var klar och att jag kunde börja redan då om jag ville, med tanke på att det bara går att tvätta i en maskin. Snällt av henne!  :)  Så jag satte i gång då, och har hållit på i nästan åtta timmar nu. Jag hann inte allt; jag har tre maskiner kvar att tvätta. Men som tur är så är det ledigt i morgon förmiddag, så jag bokade den tiden för att kunna tvätta färdigt resten då.  *Ska-nog-tvätta-oftare-än-var-åttonde-vecka-i-fortsättningen*  :S

Kattjakt

Extra-katten Bamse är en riktigt företagsam liten kisse. Han vill gärna gå ut och han vet hur man gör för att öppna dörren. Han hoppar upp och tar tag med framtassarna på handtaget, och sedan hänger han kvar där tills han glider av. Om dörren då är olåst så öppnas den, så självklart har jag den alltid låst. Det har jag ju iofs i vilket fall som helst. Han försöker i alla fall att öppna den, framför allt lite senare på kvällarna.
Det gjorde han i går kväll också. Klockan var några minuter efter midnatt och jag låg i soffan och slötittade på tv. Jag hörde när han hoppade upp och hängde sig på handtaget, och jag ropade till honom som jag brukar att han skulle lägga av. Jag låg kvar i soffan och tittade på tv, och ungefär kvart i ett hörde jag en katt som jamade ute i trappuppgången. Undrade lite för mig själv vad det var för katt i trappan eftersom det bara är jag i vår uppgång som har katter. Sedan förstod jag och fullkomligt flög upp ur soffan och ut i hallen. Där såg jag min ytterdörr stå helt öppen och utan att tänka rusade jag ut i trappan (i bara linne och trosor eftersom det är så varmt i min lägenhet) och flög nerför trappan. En trappa ner satt Bamse och jag sprang ner och grabbade tag i honom. Medan jag gjorde det såg jag Otis sitta ytterligare en trappa ner. Jag rusade ner och lyfte upp honom under den andra armen. Det var tydligen inte så populärt att jag bar båda samtidigt, för medan jag gick uppför trapporna så började de självklart att slåss i min famn. Någon av dem fick in en rak tass på mig så nu har jag rivmärken på ena kinden.  :/
När jag hade fått in båda i lägenheten och stängt dörren började jag leta efter Tilda. Jag hittade henne i sovrummet. Som tur är så är ju hon lite rädd av sig, så hon hade inte vågat hänga med grabbarna ut i trappan.
Det var en himla tur att ingen kom och öppnade porten! Då hade båda säkerligen sprungit ut, och det hade inte varit särskilt kul att ge sig ut mitt i natten för att leta efter två innekatter på rymmen ute i det för dem helt okända. Det hade ju lätt kunnat hända, med tanke på att de var ute i trapphuset i hela 40 minuter innan jag upptäckte det! Tur också att Otis jamade så att jag uppmärksammade det hela!  :S  *Puh*
Jag funderade ett tag på hur det hela hade gått till, men jag måste ju helt enkelt ha glömt att låsa dörren när jag kom hem. Kul för Bamse och Otis, mindre kul för mig. Nu får jag försöka att ha bättre koll på dörr och lås.  :S

Fem vita dagar

Efter att ha druckit en hel del öl och andra alkoholhaltiga drycker den senaste tiden tänkte jag att jag skulle ta det lite lugnt med det ett tag. Det gick ända tills i går. (Fem dagar!) Då gick jag och Victoria till Platå för att äta en bit mat och ta en kall öl. Det var faktiskt enda stället på stan där vi fick plats; det var knökfullt på alla uteserveringar och det var t.o.m. långa köer till vissa av dem.  :S
När jag susade hem på cykeln några minuter efter midnatt var det fortfarande fruktansvärt varmt ute. Jag hade bara en kort klänning på mig, men jag blev ändå svettig på hemvägen. Jag hade tagit med mig en tröja "ifall att", men den behövdes verkligen inte! Underbart!  :P

RSS 2.0