Intensiv månad

Som om det inte är tillräckligt att ha tre jobb så jobbar jag även dubbelt vissa dagar. Som t.ex. i fredags och i dag har jag först jobbat 7 timmar på Djurdoktorn och sedan 4 timmar på gymmet. I morgon jobbar jag kväll på Djursjukhuset i Jönköping igen så jag har verkligen fullt upp. I morgon är det också den sista januari och av månadens 31 dagar har jag bara haft sammanlagt 4 lediga dagar.  :O  Februari kommer att se ut ungefär likadant...
 
Jag tror att jag tyvärr har en förkylning på gång. I två dagar har jag haft "förkylningshuvudvärk", början till ont i halsen, lite hosta och jag känner mig dessutom febrig. Jag vill INTE bli sjuk nu; det vore så fruktansvärt dålig tajming, för i helgen är jag helt ledig utan jobb både lördag och söndag för första gången sedan mitten av december. Då ska jag göra roliga saker!  :/

Blandad helg

Den här helgen har innehållit lite jobb på gymmet, lite skidor på tv-n, lite fixande här hemma och en massa gos med kissarna.  :)
Nu sitter jag och tittar på när Sverige spelar final i handbolls-EM. Heja heja!

Vad väntar när jag kommer hem?

Efter lördagens blöta överraskning när jag kom hem från jobbet är det lite nervöst att komma hem, för jag vet ju inte om och när i så fall jag kanske får en ny överraskning. När jag kom hem i kväll var det inte blött i köket men katterna hade lyckats att stänga in sig själva i sovrummet.  :O  Jag vet inte hur länge de har varit instängda där men de blev väldigt glada när jag kom hem och släppte ut dem!  ;D

Blött i köket

Vilken helg det har varit. Jag jobbade i Jönköping fredag kväll, lördag kväll och söndag kväll, och jag skulle egentligen ha jobbat i dag också men fick lite oplanerat vara hemma i stället.
När jag kom hem från jobbet strax efter kl. 23 i lördags kväll fick jag en mindre rolig överraskning; det var ca en cm högt vatten på hela köksgolvet.  :O  Först trodde jag att det var ett rör under diskbänken som hade gått sönder, men i det skåpet var det helt torrt. Då tänkte jag att det kanske var frysen som hade gått sönder och att isen i den hade smält och runnit ut på golvet, men både kyl och frys fungerade som de ska. Jag förstod inte alls var det kan ha kommit ifrån.
Jag koncentrerade mig på att först plocka bort saker som jag hade på golvet och sedan ringde jag jouren. Först kom en kille från ett vaktbolag och han försökte lokalisera läckan, han tittade på samma saker som jag hade gjort. Sedan öppnade han skåpet bredvid skåpet under diskbänken och därinne var allt dränkt i vatten, även på översta hyllan där jag hade bland annat några iskubsformar och även de var överfulla med vatten. Alltså måste vattnet ha kommit in i skåpet uppifrån och sedan ner på nästa hylla och ut på golvet. Men hur?
Vaktkillen ringde en saneringsfirma och efter en stund kom en kille därifrån för att hjälpa mig att få upp vattnet på golvet. Den killen trodde att det kanske var ett rör i väggen bakom skåpet som hade gått sönder och att vattnet hade sprutat in genom listen längst bak upptill i skåpet, men det borde inte ha slutat läcka av sig självt om det nu var ett rör som var sönder. Vi fick i alla fall upp nästan allt vatten och killen ställde in en fläkt i köket.
Klockan var nog efter 3 på natten innan jag äntligen fick sova. I går jobbade jag igen men jag åkte hem på kvällen för att vara hemma i dag när fastighetsskötaren skulle komma och titta på köket.
Han var här på förmiddagen i dag och tittade på skåpet som hade blivit dränkt i vatten. Enligt honom finns det inga rör i väggen bakom skåpet så den teorin höll alltså inte. Däremot hade min granne tydligen haft stopp i rören i lördags och en firma hade varit här och spolat dem. Den nya teorin är i stället att det hade blivit ett så starkt tryck att vatten hade sprutat in hos mig, men frågan är varifrån och hur har det lyckats komma in i det skåpet utan att blöta ner skåpet där rören finns?!?
Läget just nu är att fläkten ska stå kvar några dagar till och jag ska eventuellt få ett nytt skåp eftersom hyllan i det har svällt.
Det var inte så roligt när jag kom hem trött sent i lördags kväll men nu efteråt kan jag skämta lite om det, så när någon frågar vad det var som hade hänt svarar jag att katterna hade poolparty i köket.  ;D

Hos tandis

Jag hade ett besök på ortodontin inplanerat i morse igen. Jag går dit ungefär varannan månad, det brukar oftast gå 8-10 veckor mellan besöken. Men nästa tid är inte förrän i början av april så det är nästan tre månader tills dess. Det spelar ingen roll för mig hur många veckor det går mellan besöken; det viktigaste är ju ändå att det blir som det är tänkt att bli.  ;)
 
Både i går och i dag har jag hunnit att titta lite på konståknings-EM som pågår nu. Roligt! Jag är glad för all sport som jag hinner att titta på nu när jag jobbar så mycket och konståkning gillar jag ju.  :)

Egen träning och annan sport

Efter ett skönt Body Combat-pass i kväll sitter jag nu och tittar på våra duktiga idrottare som får priser på Idrottsgalan. Vår största idrottstalang just nu måste vara Sarah Sjöström; så otroligt duktig hon är!
Det är bara 3,5 vecka kvar till vinter-OS. Tjohoo!  :D  På grund av tidsskillnaden kommer det att sändas på tv från ungefär kl. 01.00 på nätterna fram till tidig eftermiddag. Tyvärr jobbar jag ganska mycket under OS-veckorna så jag kommer att missa det mesta, men jag ska försöka att orka se vissa utvalda sporter på nätterna och innan jag börjar jobba.  *Borde ha tagit semester då*  ;)

Ledig

Ledig dag i dag. Skönt!  :)  Jag sov tills jag vaknade av mig själv, åt frukost, tittade lite på tv och sedan läste jag klart en bok. Jag gjorde några måsten (läs; tvättade och diskade) och tittade lite på skidskytte på tv. Som avslutning på dagen körde jag ett pass Body Combat. Ett lite plågsamt sådant, för jag har grym träningsvärk i låren efter styrketräningen i förrgår.  *Aj, aj, aj!*  :/

Träna innan jobba

I går och i dag har jag jobbat kvällspass på gymmet. Fördelen med det är att jag inte behöver vakna så tidigt.  :)  En annan bra sak med det är att jag hinner göra annat innan jag börjar jobba. I dag körde jag t.ex. ett Body Pump-pass vid lunchtid. Det kommer förmodligen att kännas i kroppen i morgon.  :D

Inte mycket sport

En av de sämsta sakerna med att jobba så mycket som jag gör nu är att jag missar en massa sport på tv-n.  :(

Firar med kräftor

Ett år äldre. Igen. Jag tycker inte att det var så länge sedan jag blev ett år äldre, och nu är det redan ytterligare ett år till.  :(
Jag har inte direkt firat; jag har jobbat hela dagen och sedan körde jag ett skönt Body Combat-pass. Men jag lyxade till det lite med kräftor i kväll.  :)
 

Började året med att jobba

Jag rivstartade det här året i går med ett arbetspass i Jönköping och fortsatte i dag med ett arbetspass på Djurdoktorn. Det blir tre dagar till på Djurdoktorn och sedan tillbringar jag trettonhelgen med att jobba i Jönköping igen. Ingen ledig dag alls den här veckan alltså. Det blir faktiskt ingen ledig dag förrän den 11/1 för nu jobbar jag 10 dagar i sträck.  :O
Jag ska försöka att klämma in ett par träningspass också innan nästa ledighet. Det blev inte så mycket träning sista veckorna innan nyår så jag har lite träningsabstinens nu.  :)

RSS 2.0