Provsvar

I morse pratade jag med Raven´s veterinär. Svaret på avföringsprovet visar att hon är frisk, hon har alltså ingen sjukdom i mage och tarm. Skönt!  :)
Men däremot visade provet att hon på grund av långvarig diarré har fått en tarmparasit som är svår att bli av med så länge hon inte blir bra i magen. Den brukar läka ut och försvinna av sig själv när man mår bra i magen, men eftersom det är svårt att bli av med diarrén är det också svårt att bli av med parasiten. Lite moment 22 alltså.  :/
Planen nu är att inte sätta in kortison som vi hade tänkt från början, det behövs inte eftersom Raven inte har någon inflammation i tarmarna. I stället ska vi försöka med ett mag- och tarmfoder igen och ett kosttillskott som kan hjälpa till att stabilisera magen och tarmarna. Om det inte blir bättre inom en månad så ska vi prova ett annat foder. Det finns tyvärr inte något mirakelmedel som botar hennes magproblem, utan jag får prova olika foder och olika tillskott tills vi förhoppningsvis hittar något som fungerar så att hon blir bra i magen igen. Vi ska ta ett nytt avföringsprov i början av nästa år för att se om hon har blivit av med tarmparasiten, men det är större chans att den är borta om hennes mage har blivit lite bättre tills dess.
Kampen mot diarrén fortsätter.  :/

Oväntat ledig

Ledig dag mitt i veckan. Jag har sorterat lite papper, slagit in julklappar och haft mys med kissarna. Jag var även ute i kylan en liten stund i ett ärende, det var sol och -8 grader kallt. Friskt!  :)
 
Jag är oplanerat ledig i morgon också. Vår HR på jobbet talade om för mig att jag har för många semesterdagar kvar det här året, så hon föreslog i går att jag skulle ta ut en av dagarna i morgon. Okej då.  :o)

Äntligen vinter på tv-n

Jag har haft en lugn söndag med kissarna. Först sovmorgon och sedan skidor på tv-n. Äntligen är vintersport-säsongen igång igen!  :)
Jag avslutade helgen med ett pass BodyCombat. Ett jobbigt pass, för jag var väldigt trött i kroppen. Men det var som vanligt roligt och skönt efteråt.  :)

Snart en öl

Tvättat, diskat, handlat, dammsugit... Nu ska jag hoppa in i duschen för sedan blir det en öl eller två med Pia.  :)

Mys-måndag

Jag och katterna började den här veckan med en ordentlig sovmorgon. Klockan var strax efter 10.00 när vi (jag) vaknade. Jag behövde nog sova, jag kom hem sent i går efter att ha jobbat helg och jag var ganska trött.
I dag har jag och kissarna haft en slappardag. Det har blivit mycket mys med dem, men jag har även hunnit med att köra ett pass BodyCombat.
Resten av veckan är det jobb och sedan en ledig helg.  :)

Hej då Renault!

Min bil har under en ganska lång tid varit lite trött och sliten, och jag har haft på känn att den kanske inte orkar pendla så länge till. Så efter jobbet i dag bytte jag in den mot en annan bil som förhoppningsvis är lite piggare och orkar ta mig till och från jobbet en tid framöver. Nu kör jag en bilmodell som jag länge har velat ha; en Seat Leon.  :o)

Tio timmar scrap

I dag har jag scrappat i nästan tio timmar.  :D  Vi var sex scrappare som träffades hos Jessica för att scrappa, äta och umgås. Mest scrappa förstås, men vi åt väldigt mycket också; frukost, lunch, fika, middag plus frukt och choklad.  :o)
Jag är inte så snabb när jag scrappar, jag har svårt att bestämma mig och jag tänker igenom allt väldigt noggrant. Men trots att jag bara hann göra en dubbel-layout i dag så har jag haft en väldigt trevlig dag.  :)

Djurägare i dag

Jag har haft en ledig dag i dag och då spenderade jag förmiddagen på Djurdoktorn. Inte för att jobba den här gången, utan som djurägare. Jag var där med Raven för att försöka att komma till rätta med hennes magproblem. Hon har ju haft diarré från och till sedan hon fick sina sista tänder utdragna för 2,5 år sedan, men nu är det värre än tidigare. Så jag bokade en tid hos "hennes" veterinär som undersökte henne och tog ett blodprov. Veterinären sa att Raven "ser oförskämt fin ut för att ha haft diarré så länge". När provsvaren vara klara sa veterinären att Raven har "väldigt fina värden för att ha haft diarré så länge". Alla värden låg inom referensramarna och det var inget som avvek. Hon verkade förvånad över att Raven´s fysiska form, hälsa och värden är så bra när hon har varit dålig i magen under så lång tid. Jag kan knappt tro det heller, men jag är så klart både lättad och glad för att hon är så frisk. Speciellt med tanke på både hennes ålder och magproblemen.  :)
Nu ska vi skicka in avföringsprov för att se om det visar något som kan vara en orsak till diarrén. Jag ska samla bajs från Raven från tre olika dagar och lämna in det till Djurdoktorn i början på nästa vecka så att det kan skickas på analys.
Beroende på vad provet visar så ska vi bestämma hur vi ska gå vidare för att få bukt med diarrén. Men det som vi pratade om var medicinering med kortison och eventuellt ett ultraljud. Om det inte visar sig vara något som enkelt kan lösas med en avmaskningskur, eller något värre som t.ex. en tumör.  :/
 
Eftermiddagen i dag spenderade jag "hemma" där jag hälsade på de äldre i släkten, och i kväll har jag lagat mat så att det räcker till tre matlådor, för jag ska jobba hela helgen.  :)

Gjort mycket i dag

Ännu en helg har passerat. Jag jobbade kväll i fredags och var ganska trött efter arbetsveckan så jag unnade mig en sovmorgon i går. Resten av lördagen var lugn; jag slappade och gosade med kissarna.
I dag har jag varit lite mer produktiv. Jag har tvättat, diskat, handlat, lagat mat, rensat ut sådant som ska kastas, sorterat saker och kört ett pass BodyCombat. Jag kunde ha gjort ännu mer, men jag känner mig ändå ganska nöjd med den här dagen.  :)

Lång vecka i mörkret

Det känns som att det här är en väldigt lång arbetsvecka, men det beror nog bara på att jag jobbar fem dagar i sträck och att det nu är mörkt när jag åker hem från jobbet, oavsett tid.  :/
En arbetsdag kvar och sedan har jag en ledig helg igen.  :)

RSS 2.0