Fått mycket gjort

Ledig-mitt-i-veckan-dag i dag som har varit ganska produktiv.
Först var jag på Trafikverket och tog ett foto för att förnya mitt körkort. Efter tre försök gav jag upp för jag insåg att de blir inte bättre och valde det minst dåliga. Jag kommer inte att bli lika nöjd med fotot på mitt nya körkort som jag har varit i 10 år med det på mitt körkort som går ut om ett par veckor. Synd att man inte kan få flytta över fotot från det gamla till det nya. :/
Sedan lyckades jag omförhandla mitt abonnemang på tv och bredband som leverantören ville höja priset på nu trots att jag har ett avtal som gäller till september. Det gick absolut inte att få behålla nuvarande pris perioden ut, men när jag sade att jag i så fall ville säga upp det för att skaffa ett abonnemang hos någon annan leverantör gick det plötsligt bra att få behålla nuvarande månadskostnad ända till mars nästa år...
Jag har även deklarerat i dag. Redan! Jajemen! För första gången på många många år hade jag inga bilagor att fylla i, så det gick fort att bara lägga till en ändring om resebidrag och godkänna det som var förifyllt. Så skönt!  :)
Dagen avslutades med ett intensivt Step-pass. Roligt!  :o)

Öl och pussel

I fredags åkte jag hem till min vän Anna efter jobbet för att äta lite mat och umgås en stund. I går förmiddag blev det som vanligt ett BodyCombat-pass och på kvällen var jag lite social igen. Då drack jag ett par öl på "Horse and hound" tillsammans med Lillebror (Andreas) och hans vän Lars. Det var trevligt.  :)
Lugn dag i dag. Jag har påbörjat ett nytt pussel. Jag lånade några stycken igen av Anna i fredags, så nu har jag pussel så att jag klarar mig ett tag framöver.  :)

En månad

I dag har kriget i Ukraina pågått i exakt en månad. Fyra veckor med skoningslöst bombande mot oskyldiga människor. Tusentals dödsoffer på båda sidor, uppskattningsvis omkring 10 miljoner människor på flykt varav ca. 3,5 miljon har tagit sig över gränsen in i andra länder. Krismöten på höga nivåer hålls fortfarande nästan dagligen, nya sanktioner mot Ryssland klubbas igenom, enorma summor skänks till Ukraina i ekonomiskt stöd och mängder med militär utrustning skickas till Ukraina. Kampviljan och motståndet i Ukraina imponerar och förhoppningsvis orkar de att stå emot ett tag till.
Många svenskar är i Ukraina och hjälper till på olika sätt; bland annat med militära insatser, med sjukvård och med att evakuera människor.
Förra veckan skickade jag iväg saker från jobbet; operationshandskar, bakteriedödande plåster, kompresser och engångsförkläden. Det åkte iväg med en hjälpsändning till Ukraina och förhoppningsvis kommer det till användning. Men egentligen vill jag göra mer än så; jag vill rädda och hjälpa djuren i Ukraina.  :/

Oplanerat besök hos optikern

Det blev inget scrappande i helgen, sjukdom satte tyvärr stopp för våra planer. Jag roade mig i stället med att scanna gamla foton.  :)
 
I dag fick jag göra ett lite halvakut besök hos optikern efter jobbet. Jag har varit väldigt röd i mitt vänstra öga i 16 dagar, vissa dagar mer och vissa dagar lite mindre. Men eftersom det inte har gått över så ringde jag till min optiker i dag. Trots att jag inte har ont så ville hon att jag skulle komma in redan i dag för en koll. Hon gjorde tre olika tester, bland annat så kollade hon trycket, och allt såg normalt ut. Hon tittade även efter skador på hornhinnan, men den var intakt. Skönt! Men eftersom något uppenbarligen inte är som det ska och jag är lite besvärad av det så bokade vi en ny tid om två veckor. Då ska vi göra andra undersökningar och eventuellt kanske min optiker skickar mig vidare på remiss till en ögonläkare efter det. Det känns i alla fall bra att det vi gjorde i dag såg bra ut, så får vi se vad de andra undersökningarna om två veckor visar.  :/

Step eller BodyCombat?

I kväll körde jag Step igen. Det är sååå roligt! Tyvärr krockar det med ett BodyCombat-pass med en av mina favoritinstruktörer, och båda de passen är bara en gång i veckan och typiskt nog samma dag och nästan samma tid. Jag kör ju BodyCombat andra dagar i veckan, men just den favoritinstruktören har bara det här passet som råkar sammanfalla med Step-passet. Jag tänkte från början att jag ska köra varannan vecka så att jag får båda, men Step är så roligt att jag nu har börjat att köra det nästan varje onsdag och BodyCombaten bara någon onsdag ibland. Det är lite synd, för jag vill gärna köra BodyCombat för den instruktören också, men för tillfället lockar Step mer.
Det vore kanonbra om det kunde bli ytterligare ett tillfälle varje vecka med något av de två passen eller att något av dem bytte dag så att jag kunde gå på båda och inte behöva välja.
Jag vet, det är ett löjligt problem med tanke på hur det ser ut i världen just nu. Jag har i alla fall möjlighet att kunna träna när jag har tid och lust.  :/

Kanske scrappa snart

Det har varit en ganska lugn helg. Ett BodyCombat-pass i går och ett i dag, skidskytte och lite Paralympics på tv-n och mycket gos med kissarna. Jag har även plockat fram några foton till nästa helg. Då ska jag kanske på scrapträff hemma hos Jessica. Vi fick mersmak på träffen för en månad sedan och bestämde att vi ska försöka att ha en egen liten träff igen.  :)

Två veckor

Nu har det varit krig i två veckor. Ukraina ger ett hårt motstånd men Ryssland begår krigsbrott hela tiden genom att bomba civila mål. Tusentals civila har dödats och över två miljoner människor har hittills flytt landet. På många platser i Ukraina saknas det vatten, mat, el, värme, mediciner och sjukvårdmaterial. Hela världen kan se vad som sker men enligt Ryssland har de inte invaderat Ukraina och det pågår inget krig. Galet!
 
Jag lider med alla människor och djur. Jag har dåligt samvete för att jag har en skön säng att sova i om nätterna och mat att äta när jag är hungrig. Jag tycker inte att det känns bra att göra vanliga saker som att t.ex. träna när människor kämpar för sitt liv och sitt land. Jag tycker att det är svårt att planera in och se fram emot roliga saker som vi äntligen ska få göra nu när restriktionerna från pandemin är borta, det känns inte bra att göra det när så många människor har det svårt.
 
Nej, det här kriget är inte värre än alla andra krig och konflikter som har varit och är runtom i världen. Skillnaden är att det som händer i Ukraina är så nära oss och att det finns en förhöjd hotbild mot Sverige.  :/

Krig och Paralympics

I går började Paralympics. Det är sorgligt att det tyvärr hamnar i skuggan av det hemska som händer i världen.
I dag har kriget i Ukraina pågått i 10 dagar. Människorna i Ukraina har en enorm kämparanda och än så länge har inte Ukraina fallit trots att ryssarna nu har tagit över flera städer i östra Ukraina och även har ett hårt tryck mot Kiev. Nästan 1,5 miljoner människor har flytt över gränserna till länderna på Ukrainas västra sida och otroligt många människor är på flykt inom Ukraina.
Samtidigt är det många människor från andra länder som åker till Ukraina för att slåss på deras sida, ett antal svenskar också.
Möten i västvärlden avlöser varandra; EU, NATO, OSSE, IAEA, m.fl. har olika krismöten dagligen och presidenter, premiärministrar, statsministrar, utrikesministrar, försvarsministrar och alla andra olika viktiga personer har både enskilda möten och större möten hela tiden.
Ännu hårdare sanktioner har tillkommit mot Ryssland, en lång lång lista på västerländska företag har tillfälligt stoppat eller helt lagt ner sina affärer med och i Ryssland och Belarus (som nu hjälper Ryssland), artister har ställt in sina planerade konserter där, idrottsutövare från Ryssland och Belarus får inte delta i internationella tävlingar som t.ex. Paralympics...
Men inget verkar att stoppa idioten i Ryssland. Han har bestämt sig för att återskapa den gamla Sovjetunionen och då bryr han sig inte om att även många ryssar får sätta livet till. Hans plan är förmodligen att först ta Ukraina och sedan alla andra länder som en gång i tiden tillhörde det forna Sovjet.
I Sverige har en mängd människor börjat att förbereda sig genom att införskaffa diverse saker och livsmedel för krissituationer. Inte för att vi har tillhört Sovjet utan för att idioten har sagt att det kommer att bli konsekvenser om Sverige hjälper Ukraina, vilket vi gör. Det är en obehaglig tanke...
Människor och djur flyr, skadas och dödas i Ukraina. Västvärlden hjälper till på alla sätt utom med ett militärt ingripande för att inte riskera ett tredje världskrig.
Det är en galen situation på grund av en galen idiot.  :/

2 + 2 = 4

Från och med i dag tar jag över ansvaret för Arvid och Vidar. Efter ett och ett halvt år i jourhem hos oss var det dags att ta ett beslut och det blev att ge dem ett för-alltid-hem. Adoptionspappren är påskrivna och nu får de stanna här "på riktigt".  :)
 

RSS 2.0