4 x 30

Det blev ett nyårspass för mig i dag. 30 minuter Body Combat, 30 minuter Body Jam, 30 minuter Body Step och 30 minuter Body Pump i ett svep = 120 svettiga, riktigt jobbiga men så roliga minuter.  :D
Jag avslutar det här året med en trerätters-middag och något gott att dricka hos min vän Eleonor och hennes familj. Gott Nytt År!  :o)

Jobbat klart för i år

Årets sista arbetsdag är avklarad och nu är det bara drygt ett dygn kvar innan året tar slut.
I morgon ska jag vara med på det traditionella nyårspasset som är 120 minuter långt. Om inget oförutsett inträffar vill säga. Förra året missade jag passet för då låg jag hemma i soffan och var dundersjuk i något som måste ha varit en slags influensa. Jag blev ordentligt förkyld ett par dagar före julafton och det tog nästan tre veckor innan jag blev någorlunda frisk igen. Så jag håller en tumme för att jag kan vara med i morgon.  :/

120 minuter och sista DA

Dagens fysiska aktivitet var Body Combat-maraton. 120 jobbiga och svettiga men roliga minuter.  :D
Dagens mat var middag och dessert hos min vän Eleonor och hennes familj.  :)
Dagens avsked var det absolut sista avsnittet av Downton Abbey. Efter sex säsonger är det nu slut, nu blir det inget mer.  :(

Julafton

Det blev julafton i år också, trots plusgrader och inte en snöflinga på många mils avstånd. Dagen spenderades som vanligt "hemma" med en massa mat, Kalle Anka och julklappar.  :)
 
 
I morgon ska jag ha en riktig slappardag och bara lata mig hela dagen. Det ska bli så skönt! Det känns som att jag behöver det. Men jag ska inte lata mig i övermorgon; då är det nämligen dags för ett Body Combat-maraton igen. Men i stället för 100 minuter ska passet vara 120 minuter. Tjohoo! Det ska bli så roligt (och jobbigt)!  :D

Kort vecka

Kort arbetsvecka den här veckan, den är redan slut. Det ska bli skönt med fyra dagars julledighet, jag behöver vila både hjärna och kropp lite.

Klappinslagning

I dag har jag slagit in julklappar. De inhandlades redan i början av september och nu med bara fyra dagar kvar till julafton tyckte jag att det var dags att slå in dem.  ;)
Jul ja. Jag har ingen julkänsla alls i år av många olika orsaker. En av dem är vädret. Det har varit en väldigt mild och varm höst; ingen kyla och snö inom synhåll. I dag har det till och med på vissa platser i landet varit varmare än vad det var på årets Midsommarafton!  :O

#mh15

Det är bara en dag kvar av första arbetsveckan på "nya" jobbet. Det har gått ganska bra hittills och jag börjar komma in i det nu.  :)  Förutom att jobba har jag även hunnit med att träna och att hänga lite på stan. Nu när Musikhjälpen för första gången äntligen sänds härifrån så får man ju passa på att hänga lite utanför buren och titta. Tjohoo!  :D
 
I morgon kväll ska jag på julfest med jobbet. Det är nog säkert minst tio år sedan jag var med på en liknande tillställning i ett sådant här sammanhang, så det ska bli roligt. Lite extra roligt ska det bli för att det är en gemensam julfest för fyra AniCura-kliniker, så även mitt "gamla" jobb (Jägarvallens Djursjukhus) ska vara med.  :o)

Sista dagen

I dag var sista dagen på utbildningen och nu är jag djurvårdare med behörighet på utökad nivå.  :D
Vi hade lite avslutning med våra tre lärare som vi har haft den här terminen. De hade ordnat det så trevligt för oss med cider att skåla med, smörgåstårta, godis och snacks, kaffe, te, glögg och pepparkakor. De höll tal, delade ut diplom och visade en power-point med bilder på oss från olika lektioner och tillfällen under utbildningen.
Vi hade ordnat en sak för lärarna också. Vi hade satt ihop ett kryssprov med 19 frågor; en uppvärmningsfråga, en personlig fråga för varje person i klassen och en utslagsfråga. Det var så roligt! Det kändes också väldigt bra att vi fick plåga dem tillbaka lite med ett prov.  ;)  Lärarna var ju totalt oförberedda på det och eftersom det var personliga frågor om oss i klassen så visade det hur väl de har lärt känna oss och hur mycket de vet om oss. Sedan delade vi ut diplom och priser till dem.  :o)
Min fråga var: "Hur många djur har Pia blivit biten av det här året...hittills?" Alternativen var 1, 2, 3 och 4. (Rätt svar: 2)  :D
 
I morgon ska jag gå ut och äta med min vän Linda för att fira att jag är färdig med utbildningen och på måndag börjar jag att jobba heltid på AniCura Djurdoktorn i Linköping.  :)
 

Ingen finklänning i år ;)

I år har jag valt att avstå från Nobelmiddagen för att i kväll i stället umgås med en del av gänget som jag går utbildningen ihop med.  ;)

Nya slag och sparkar

I kväll var det dags för en ny release på Body Combat. Den var bra, men jag tyckte inte att den var riktigt lika jobbig som den senaste. Jag har tyvärr inte möjlighet att träna så mycket den här veckan, men jag ska försöka att köra Body Combat på lördag igen. Får se om jag tycker likadant om den nya releasen då som jag tyckte i kväll.  ;)

Sportig helg

I går eftermiddag kom stormen Helga hit och hälsade på. Jädrar vad det tog i! Det stormade rejält till sent på kvällen och även i dag blåser det ordentligt, men nu är det i alla fall inte längre storm.
I dag har jag ägnat mig åt sport. Först körde jag själv ett pass Body Combat på förmiddagen och sedan har jag tittat på sport på tv-n och datorn. Det har varit skidor utför, på längden och skidskytte, och så lite sim-EM. I morgon ska jag ägna mig åt samma sak. Ingen träning för mig själv dock, men jag ska titta på skidor och simning.  :)

Det allra sista

Det blev en lång dag i dag. Efter dagens lektioner åkte vi nämligen iväg på ett (frivilligt) studiebesök till rehabavdelningen på AniCura Norsholms Djursjukhus för att få se hur den ser ut och hur det går till där. Vi fick en rundvandring på kliniken och sedan fick vi vara med och titta på två hundar som var där och simmade. Det var både intressant och roligt.  :)
Innan vi åkte dit hade vi i dag också terminens, och därmed alltså hela utbildningens, sista prov.  :o)  Nu är det inte lång tid kvar av utbildningen. Det är en del blandade känslor inför det.  :/

RSS 2.0