Bestulen på busspengarna

Säsongens andra radioprogram är avklarat. Idag var det första gången med den nya programledaren och jag tycker nog att det gick ganska bra. Det känns som att vi kommer att kunna göra bra program tillsammans. Från och med idag har jag blivit tilldelad en egen blogg på radiokanalens hemsida där tanken är att jag ska skriva en kort sammanfattning efter varje program. Får väl se hur bra det går.  :/

När jag tog bussen till jobbet idag åkte jag upp de sista pengarna på värdekortet, så direkt när jag kom ner till stan gick jag till stället där man kan ladda på korten. Jag betalade 100:- och fick tillbaka mitt kort laddat. När jag klev på bussen i kväll efter radiopratandet för att åka hem så började kortläsaren att pipa när jag stack ner kortet i den. Busschauffören testade kortet och sa att det inte fanns tillräckligt mycket pengar på det. Jag förklarade självklart att jag hade laddat på med hundra kronor i förmiddags och tog fram kvittot för att han skulle få se. Gissa om jag först blir förvånad och sedan förbannad när det på kvittot står att jag har betalat 10:-!!! Käringen som laddade kortet har alltså laddat in 90:- för lite!
Det betyder att 1) jag får gå till jobbet i morgon och 2) jag måste gå tillbaka till tanten (som för övrigt är en riktig satmara) och försöka få henne att sätta in mina 90:- som fattas. Det lär ju bli riktigt intressant att se om hon tror på mig eller om jag helt enkelt blev bestulen på de pengarna.  :( 
Chauffören var i alla fall så hygglig att jag fick åka med bussen hem, trots att jag inte kunde betala för mig.


Ny soffa

Förkylningen hänger i, men jag mår i alla fall bättre än för några dagar sedan. Jag orkade även med att ha riktigt roligt på 40-årsfesten som jag var på igår.  :P

Idag har jag hämtat hem en soffgrupp som jag har köpt av ett par vänner. Min gamla soffgrupp åkte ut för länge sedan och nu var det verkligen på tiden att skaffa en ny. Så när en kompis frågade om jag ville köpa deras som består av en soffa, två fåtöljer, ett soffbord och ett sidobord, så slog jag till. Mestadels för att jag inte har så mycket tid till att åka runt på möbelaffärer och leta efter något som jag vill ha. Jag bad ett par andra vänner om hjälp att hämta möblerna och de var snälla som ställde upp. Jag får försöka göra mitt bästa för att katterna inte ska klösa sönder dem direkt... Men det är skönt att ha en soffa igen!

"Hitta hem" är slut för den här säsongen. Sista avsnittet var i torsdags och självklart har jag sett alla. Precis som jag skrev när säsongen började så har jag gråtit mig igenom alla 16 avsnitt! Det är för mig helt oförståeligt hur man kan behandla djur så illa, och hur man kan bry sig så lite!  Jag mår så fruktansvärt dåligt av sådant!
Men jag gråter ju även när det går bra, bara för att jag då blir så glad och mår så bra för djurens skull. Jag vill bara säga TACK till alla som jobbar på djurhem, djurpensionat, djursjukhus, djurhjälpsgrupper, akutgrupper, jourhem, fosterhem, omplaceringshem, och alla andra föreningar och organisationer som hjälper djur på olika sätt. De är mina HJÄLTAR! De gör ett fantastiskt jobb och jag önskar att jag kunde göra samma som de! Ett TACK även till alla "vanliga" människor som hjälper djur i nöd på ett eller annat sätt. Det de gör kanske inte är så mycket, men för ett djur kan det komma att betyda allt, det kan vara skillnaden på liv och död.
Jag hoppas att det blir fler avsnitt av "Hitta hem". Jag kommer garanterat att se dem, och jag kommer förmodligen att gråta lika mycket igen!

Envis förkylning

Jag är fortfarande sjuk. Inte roligt! Vanligtvis när jag är förkyld är jag riktigt dålig första dagen och sedan vänder det. Men nu är jag inne på fjärde dygnet och jag är inte så mycket piggare. Jag hoppas verkligen att jag känner mig lite bättre i morgon för då är jag bjuden på 40-årsfest och den vill jag gå på!

Nu ska jag lägga mig och försöka bli frisk.

Dunderförkyld! :(

Jag är sååå sjuk! Vaknade i tisdags morse med halsont. Insåg genast att det inte var falskt alarm utan att det var en förkylning på gång. Igår morse kom den. Inte så våldsamt först som den brukar; det dröjde ända till 21-tiden igår kväll innan det satte igång på allvar. Idag har det varit riktigt jobbigt; jag gör inget annat än snyter mig. Jag är helt öm och sårig runt näsan, ögonen rinner och huvudet värker. Har hög feber till och från också.  :(  Nu känner jag mig väldigt dålig; ska fatta mig kort och sedan lägga mig.

Jag hade planerat att träna tisdag, torsdag och lördag den här veckan, men nu blir det ju inget alls pga förkylningen. Typiskt! Jag som har varit så duktig den senaste tiden.  :(

Radiopratandet igår gick ganska bra. Kändes lite stelt i början (det var ju tre månader sedan sist), men det blev bättre efter en liten stund. Mitt största problem var att jag var så snuvig, så jag fick passa på att snyta mig medan vi spelade musik. Tur att jag inte var så dålig då som jag är nu!
Vi pratade lite om vad vi gjorde förra säsongen, vi berättade om den nya tävlingen och i slutet av sändningen svarade jag på lyssnarnas frågor som de mailade in till programmet. Jag snurrade till det lite ett par gånger, men för övrigt är jag nöjd. Det var väldigt roligt i alla fall, och jag längtar redan till nästa onsdag.  :)

*Snörvel*

Ont i vaderna! :(

Jag har grym träningsvärk i vaderna efter step-passet i lördags! Jag har så jäkla ont att jag inte ens kan gå normalt; det liknar mest ett trippande. Värst är det efter att jag har suttit stilla en liten stund och ska resa på mig, då har musklerna "stelnat" till och det är riktigt plågsamt de första stegen som jag stapplar iväg. *Aj aj* Förhoppningsvis har jag inte lika ont i morgon, jag har planerat att vara med på ett Core Express-pass då.

På onsdag drar andra säsongen av "mitt" radioprogram igång. Det ska bli jätteroligt att prata i radion igen! Programmet har fått nytt namn, så numera heter det  "Sex klockan sex". Nyheter för den här säsongen är att vi inte längre kör på fredagförmiddagar utan på onsdagkvällar, och i stället för 30 minuter blir det nu en hel timma! I programmet är det också en del som är nytt; bl.a. så är tävlingen helt omgjord. Det känns som att det kan bli riktigt bra! Jag är faktiskt lite pirrig i magen. Inte för att jag är nervös, utan mer av förväntan. Weee!  :D

Kontrollbehovet testades

Igår sattes mitt starka kontrollbehov på prov när jag för första gången någonsin lät någon annan sköta butiken en liten stund. För mig som är en person som måste ha koll på allting och som har väldigt svårt att låta någon annan komma in på mina domäner var det riktigt tufft. Jag hade svårt att somna tre kvällar i rad och timmen i butiken innan hon skulle komma var jag lite uppstressad. Det var ju inte det att jag inte trodde att hon skulle klara av det; nej jag var mer nervös för hur jag skulle klara av att inte vara där och ha koll och sköta allt själv. Hon kom en stund innan det var dags för mig att gå, så vi hann prata igenom det viktigaste i lugn och ro. När jag väl gick därifrån var det med blandade känslor. Samtidigt som det var riktigt jobbigt så kändes det också lite skönt. För om det här funkar så betyder det lite frihet för mig.
Vad gjorde jag då när jag inte var där? Jo, jag tränade. Jag var på ett step-pass med dubbla brädor. Det var jobbigt men roligt! Det var länge sedan jag var på ett step-pass; det har mest blivit styrka och inte så mycket kondition de senaste månaderna.
Efter passet gick jag tillbaka till butiken och fick veta att allt hade gått bra. *Puh!* Nu var det värsta över för min del. Det kommer nog att kännas bättre och lättare för varje gång.  :)

Idag har jag gjort en hel del här hemma; diskat, lagat mat, plockat i ordning och tagit tag i saker som jag har skjutit upp länge. *känns bra*
Nu ska jag avsluta helgen med att se det absolut sista avsnittet av "Sopranos".

Dålig dag

Idag har jag haft en dålig dag. Det började redan när jag vaknade. Jag klev upp mycket senare än vad jag hade planerat (och jag som hade så mycket att göra!), och sedan strulade det mesta. När jag hade duschat kom jag på att jag skulle leta fram ett viktigt papper och det tog lite tid så jag insåg att jag skulle missa bussen. Tänkte att jag får ta nästa buss och började ta fram kläderna jag skulle ha på mig. Hade bestämt mig för att ha kjol (har det ganska ofta) och när jag skulle ta på mig strumpbyxorna fick jag se att de var smutsiga på ena benet. Det såg ut som en fläck smält choklad. Hur kan det bli så i garderoben? Det var ju bara att lägga dem i tvättkorgen och plocka fram ett par andra. Det tog också lite tid eftersom jag skulle hitta ett par strumpor som matchade det övriga som jag skulle ha på mig. Då insåg jag att jag skulle missa nästa buss också, så jag bestämde mig för att promenera till jobbet. Jag kom mycket försent.
Hade bestämt att jag skulle hämta lunch på ett matställe som idag hade Wallenbergare med potatismos. Gott! Men självklart var potatismoset slut när jag kom, så jag fick ta kokt potatis till i stället. Inte lika gott.
När jag kom hem skyndade jag mig att byta kläder för jag skulle åka och träna. Tog träningsväskan och gick ner till bilen. Bråttom, bråttom; passet skulle snart börja. Då var bilens ena framdäck plattare än plattast. Inte hjälpte det att pumpa det heller. Det var bara att ge upp och inse att det inte skulle bli någon träning i kväll. Dåligt slut på en dålig dag.

Nu ska jag sova och jag hoppas att morgondagen blir lite bättre...

Feta vader

Igår gick jag in i en skoaffär för att fördriva lite tid i väntan på bussen hem, och där fick jag syn på ett par snygga stövlar som jag genast föll för. Så idag slank jag in där igen efter jobbet för min tanke var att de skulle bli mina och få följa med mig hem. Gissa om jag blev besviken när jag provade dem och insåg att jag inte kunde dra upp dragkedjan för att jag har för feta vader! Typiskt!  :(  Efter att motvilligt ha lämnat kvar stövlarna på sin plats i butiken gick jag vidare till en mataffär, mest bara för att återigen fördriva lite tid i väntan på bussen hem. Nu kan man ju kanske tro att jag där i affären fick för mig att handla något onyttigt för att tröstäta lite. Men nej, jag hade inget sug alls efter godis eller snacks. Däremot, när jag passerade avdelningen med frukt och grönt, blev jag plötsligt sugen på frukt. (Det har inte hänt på bra länge!) Så i stället för ett par snygga stövlar kom jag hem med päron, apelsiner och bananer.

På lördag ska jag eventuellt för första gången låta någon annan sköta butiken en liten stund. *Nervös*

Råttatouille

Ännu en helg har passerat; som vanligt alldeles för fort. Varje vecka tänker jag "På söndag ska jag göra det och det och det...", men för det mesta hinner (orkar) jag inte göra ens en bråkdel av allt som jag har planerat. Nu är det redan söndag kväll igen och i vanlig ordning har jag inte gjort så mycket av det som skulle göras. En sak på listan har jag i alla fall klarat av; att köra bort en hög med tomkartonger från butiken. Tyvärr finns det en hög med tomkartonger kvar, och den ska jag ta hand om nästa söndag. (Ja, eller hur?!?)

Jag var på bio kl. 11.00 i förmiddags med min vän Linda. Lite udda tid för ett biobesök; men det var förhandsvisning av Disney´s "Råttatouille" och jag hade fått två biljetter till den. Jag hade inga förväntningar alls; jag visste faktiskt inte ens vad den handlade om. Men jag blev positivt överraskad, den var bra. Rekommenderas!

Möte i busskuren

Idag valde jag att vara lat och ta bussen till jobbet. Jag kom till hållplatsen i god tid och fick vänta en stund på bussen. I busskuren stod några dagisbarn och deras fröknar. Jag tänkte inte så mycket på dem utan stod för mig själv. Plötsligt hörde jag någon som sa "Men HEJ!". Så jag vände mig om, och då kom en av dagisfröknarna fram och kramade mig. "Känner du igen mig?", frågade hon, och det gjorde jag. Vi gick i samma klass på gymnasiet, men efter det har vi inte haft någon kontakt alls. Tyvärr hann vi inte prata så mycket innan bussen kom, men jag fick veta att hon jobbar på ett dagis alldeles i närheten där jag bor. Vi umgicks inte så mycket i skolan, så jag tycker att det var roligt att hon så spontant kom fram och hälsade efter 14 år!

Jag hade ingen träningsvärk igår efter träningen i tisdags. Men det lär jag nog ha i morgon. Det blev Body Pump (styrka, 60 minuter) för mig i kväll, och jag använde tyngre vikter än sist jag var med på ett BP-pass. Nu är jag helt mör i kroppen, och det känns riktigt skönt. *Nöjd*

Höstkyla

Nu börjar det bli lite kallare ute. Jag märkte det alldeles för väl i förmiddags när jag inte tittade på termometern utan bara kikade ute genom fönstret och såg sol och klarblå himmel. "Härligt väder!" tänkte jag och tog som vanligt på mig min tunna höstjacka. Ett misstag visade det sig när jag väl kom ut, för det blåste kalla höstvindar. Jag funderade några sekunder på om jag skulle slösa bort tid på att gå in igen och leta fram en varmare jacka, eller om jag skulle ta bussen i stället för att gå till jobbet som jag hade planerat. Det blev bussen. Dyrt blev det också eftersom jag inte hade några pengar kvar på mitt värdekort. Jag fick betala 20:- för en enkelbiljett plus ytterligare 20:- för "Ombordavgift" som det så fint heter. I morgon blir det varmare kläder!

I kväll är jag så där skönt trött i kroppen som man blir efter att ha tränat. Jag var på gymmet förut och körde ett pass Core Express. Det är 30 minuters intensiv träning av mage och rygg. Jag försökte ta i lite mer än vanligt, så det kommer nog att kännas i magen i morgon. Men jag tycker att det är ok med lite träningsvärk; då känns det att jag har gjort något!


Date?

Igår var jag på krogen med min vän Roger. Vi drack öl och pratade. Lite senare på kvällen kom några andra som jag känner dit. De har dock aldrig träffat Roger, och blev tydligen väldigt nyfikna på vem jag var där med. En i taget kom de fram till oss och frågade om vi var på date. Det blev lite tjatigt när vi för fjärde gången gick igenom samma procedur med förklaring och presentation. Men, lite komiskt var det!  :o)

Förresten, ska man skriva date eller dejt???

Hitta hem

Många andra har redan börjat, och nu är det min tur att börja blogga. Efter lite "tjat" från olika håll så kände jag att det kanske är dags nu, så jag gör ett försök...


Det första jag vill skriva om är att igår började en ny säsong av TV4´s "Hitta hem". Äntligen! Programmet handlar om vanvårdade och/eller övergivna hundar och katter som får hjälp och förhoppningsvis ett nytt hem som är tryggt och kärleksfullt, tack vare alla underbara människor som jobbar på olika djurhem. För min del som är djurälskare så är programmet ett av både de bästa och värsta djurprogrammen som visas. Bäst för att det helt enkelt är så himla bra. Värst för att det är så jobbigt att se dokumenterade bilder på de vanvårdade och sjuka djuren, ofta i en fruktansvärd miljö med smuts och avföring och på en alltför liten yta. Precis som varje avsnitt i förra säsongen så grät jag mig igenom hela gårdagens avsnitt. Både av sorg för att det är så hemskt, och av glädje när det går bra för de små stackarna. Det är 16 avsnitt den här säsongen, så jag har 15 avsnitt kvar att gråta mig igenom. *Snyft*

Igår när jag kom hem från jobbet och gick in i trappuppgången hajade jag till ordentligt. På dörren snett under min stod ett nytt namn. Det betyder alltså att paret som bodde där har flyttat ut och en annan kille har flyttat in. Men när hände det? För bara ett par dagar sedan stod de andra namnen där, så det måste ju ha skett helt nyligen. Men jag har inte märkt av någon flytt-aktivitet alls, varken ut eller in. Hur lyckades de med detta?!?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0