Först råtta, sedan katt

I dag blev jag biten igen.  :/  Inte av en råtta den här gången, utan av en katt. En jättefin kisse (långhårig, helsvart med klara gräsgröna ögon) som blev lite sur när vi skulle undersöka henne. Hon bet mig på ovansidan av min högra hand så det gick hål och blödde lite. Jag fick åka till vårdcentralen för omplåstring och en ny antibiotikakur.
Sköterskan som plåstrade om mig var samma sköterska som jag träffade när jag blev biten av råttan. Hon kände igen mig och frågade om vi hade träffats förut. "Ja i våras när jag blev biten av en råtta, men i dag var det av en katt" svarade jag. Då tittade hon lite konstigt på mig.  ;o)
När det hände på eftermiddagen i dag sved det ordentligt, men jag skrattade lite åt det för att jag tyckte samtidigt att det var lite ironiskt roligt att jag först blev biten av en råtta och nu av en katt, i samma hand dessutom. Men nu skrattar jag inte så mycket, för nu gör det riktigt jäkla ont i handen och även upp i underarmen. Jag kan inte heller böja eller röra fingrarna på grund av smärtan, så nu kan jag inte använda handen alls.  :(
 

Inte mycket sport

I dag kunde jag äntligen titta lite på friidrotts-vm som har pågått hela veckan. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att se något av det alls den här gången förrän i dag som var den sista dagen. Sportintresserad som jag är så tycker jag så klart att det är tråkigt att missa så mycket roligt, så jag funderar lite på att försöka vara ledig när det är sommar-os nästa år. Fast egentligen vill jag ju kunna titta på ganska många olika sportevenemang och då skulle jag behöva vara ledig väldigt ofta...  ;)
 
På tal om ledig; den här helgen blev ju väldigt kort eftersom jag jobbade i går. Nu ska jag strax lägga mig och sova, i morgon är det praktik igen.  :)

Tur att jag fick öva

Ingen lördagsledighet för mig i dag, jag har jobbat. Det var tur att jag fick öva på att röntga lite på praktiken tidigare i veckan, för i dag hade vi mycket att göra och jag fick röntga en hund alldeles själv tillsammans med djurägaren. Jag fick alltså sköta alla inställningar på röntgenutrustningen och positioner på hunden på egen hand.  :O
Det gick faktiskt ganska bra. Bilderna blev ju inte de bästa, men enligt veterinären som skulle granska dem så dög de, och för att vara första försöket på egen hand så är jag väldigt nöjd med det omdömet.  :D

Praktik

Det är ganska roligt att ha praktik trots att det är på jobbet där jag har varit hela sommaren. Skillnaden är att nu är jag med på allt möjligt för att se och lära mig ännu mera. I dag fick jag t.ex. sköta röntgen av en katt. Jag har ju hjälpt till med röntgen många gånger i sommar, men i dag fick jag själv göra inställningar och lägga katten i rätt position.  :)
I går fick jag öva på att sätta kanyl på en hund. Jag fick sätta två olika kanyler och jag satte båda på första försöket!  :D  Det var i och för sig en väldigt snäll och lugn hund som satt stilla, men det känns ändå roligt att det gick så bra. Nu är det bara att fortsätta att öva.
Vad har jag mer hunnit göra? Jo just det, jag har rakat en böld, assisterat vid en munsanering och gett injektioner.  :o)

Heavy metal

I går åkte jag, Claes och Maria till Göteborg för att se Metallica på Ullevi. Framme på vårt övernattningsställe laddade vi först upp med lite drickbart innan vi drog ner på stan för att äta lite mat innan konserten. Vi struntade i förbandet och kände i stället av konsertstämningen med några öl på "Rockbaren" innan vi slutligen gick vidare till Ullevi. Vi kom fram till våra platser precis innan Metallica gick på och sedan var det fullt ös i ungefär två timmar. De där killarna vet vad de gör; de levererade som de brukar och det var en bra konsert som enligt mitt tycke tog slut lite för fort.  :)
 
 
Efter konserten gick vi vidare till "John Scott´s Pub" där vi drack mer öl och träffade M1 och hans kompis. Det blev en sen kväll; jag tror att jag somnade vid fyra-tiden i morse.  :o)

Slut på sommarledigheten

Nu är min sommar"ledighet" slut och i dag var min sista schemalagda arbetsdag för den här sommaren. På måndag drar studierna igång igen, men höstterminen börjar med tre veckors praktik. Den ska jag göra på jobbet.  :o)
 
I morgon ska jag iväg på roligheter, men i kväll tar jag det lugnt med filmen "Rock of ages" på tv-n.  :)

Övertidsböld

Jag hade tänkt att köra ett pass Body Attack efter jobbet i dag, men jag jobbade över en timma i stället. Jag fick hjälpa till med att tömma en böld på en katt. För en sådan sak är det värt att missa ett träningspass.  :D

Ändrade lördagsplaner

Jag skulle egentligen ha jobbat i går, men tidigare i veckan blev det ändrat. Jag ägnade i stället lördagen åt att köra ett pass Body Combat på förmiddagen och lite umgänge med min kusin och mitt kusinbarn på eftermiddagen.  :)
I dag var jag "hemma" en liten stund för att gratulera min mormor på 89-årsdagen.

Något på gång?

De senaste dagarna har jag haft lite olika känningar i kroppen som gör att jag misstänker att det kanske är en förkylning på gång. Jag har varken tid eller lust att bli sjuk nu, så jag försöker att ignorera symptomen och med hjälp av Body Combat-passet i kväll hoppas jag att den inte bryter ut. Eller också gör den det på grund av att jag tränade.  :/

Action och sol

Den här helgen har jag umgåtts en del med min vän Linda. I går kväll åt vi först mat på "Café Cioccolata"´s uteservering och sedan gick vi på bio. Vi kände för lite action och såg filmen "Mission: Impossible 5 - Rogue Nation".
I dag passade vi på att njuta av det fina vädret; jag följde med till hennes familjs privata badplats.  :)
 

Tomt

Nu är besöket slut för den här gången; i kväll åkte Bamse hem till sina människor igen. Tre veckor var han hos oss den här gången och som vanligt när han lämnar oss blir det tomt. Gose-Bamse, han är välkommen tillbaka en annan gång!  :)

Mera räkor

För två veckor sedan åt jag skaldjurstallrik på Café Tannefors Slussar. I kväll gjorde jag det igen.  :o)  Den här gången valde jag en tallrik med lite mindre på. Det räckte; jag blev mätt i dag också. Jag var där tillsammans med några som jag studerar ihop med och det var roligt att träffa dem. Vi pratade både om hur sommaren har varit för oss alla och lite om hur vi tror att höstterminen kommer att bli. Om fem veckor är det dags, då ses vi igen.

Blixtar och dunder

Jag vaknade klockan halv fem i morse av att det åskade. Det var faktiskt bara den andra gången i år som jag hörde åskan; första gången var en dag förra veckan när jag var på jobbet. Det verkar som att det har åskat ovanligt lite häromkring i år, eller är det kanske bara jag som inte har varit uppmärksam?
I vilket fall som helst så låg jag vaken en stund i morse och lyssnade på åskan och regnet som smattrade mot fönstren (det vräkte ner). Men det drog nog förbi ganska fort, för det blev mycket längre mellan blixt och knall för varje gång. Jag tycker att det är ganska mysigt att ligga och lyssna på när det åskar och regnar.  :)

Trögstartad

Det var segt i dag. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag inte somnade förrän efter halv tre i natt.  ;)  Som vanligt när jag är ute med Pia så blev det inte bara en eller två öl i går kväll; det blev några till och dessutom en Rosa Pantern-drink som avslutning. Men det var en trevlig kväll och fint väder, så vi satt på Mörner´s uteservering ända tills de stängde. Så najs!  :)

Nytt kapitel

Efter drygt tre månader utan en fast punkt fick jag i dag nyckeln till ett nytt kapitel i mitt liv. Hur långt eller kort det blir vet jag inte, det får jag se.
 
Nu ska jag träffa Pia och ta en öl eller två.  :)

RSS 2.0