Målararmen fick jobba lite

I dag har jag äntligen gjort något vettigt. Så ska jag väl kanske inte uttrycka mig; måndag, tisdag och onsdag har jag fixat här hemma och det är ju också vettigt. Men i dag har jag gjort något annat någon annanstans. Jag har varit ute på landet hos min vän Eleonor och hennes familj och målat lite igen.
Det som vi inte hann måla på huset i höstas skulle vi ju egentligen ha gjort färdigt i april-maj i år, men Covid-19 kom i vägen. Corona-viruset finns fortfarande kvar men eftersom vi målar utomhus och kan hålla avstånd till varandra så frågade Eleonor om jag ville komma dit och måla lite i dag. Så jag gjorde en paus i fixandet här hemma och tog chansen att få tillbringa en semesterdag med lite sol och mycket frisk luft på landet. Lite gos med årets kissebebisar fanns det också tid för.  :)

Fanta fick stick i nacken

Inte ens när jag har semester kan jag hålla mig borta från jobb-relaterade aktiviteter. I dag var jag på mitt gamla jobb med Fanta. Det var dags för hennes årliga vaccination. Ett snabbt stick i nacken och Fanta var så duktig, hon sa ingenting. Själv fick jag ju träffa en av mina före detta kollegor och prata några minuter. Trevligt.  :)
 

Semester

Veckans sista arbetsdag är gjord. Men nu är det inte bara helg, det är SEMESTER. Jag är ju inte så bra på det här med att ha semester och att vara ledig, så det är en ovanlig situation för mig att jag nu för första gången på många år ska ha tre veckors semester. Vad är semester? Vad gör man? Hur beter man sig?
Jag började i alla fall med att efter jobbet i dag åka hem till "gamlingarna" och hälsa på dem på corona-vis, och sedan åkte jag till min vän Anna för att äta och umgås en stund.
I morgon ska jag sätta igång med att öva på att ha semester.  :o)

Prov blev fast

I dag övergick min provanställning till fast anställning. Det var inget som uppmärksammades på något speciellt sätt, eftersom provanställningar vanligtvis brukar övergå till fasta anställningar om det inte finns någon anledning till att de inte ska göra det.
Jag har inte hört något om min framtid på jobbet, men eftersom jag är beviljad semester och det finns planer för olika saker som inkluderar mig i höst, så har jag tagit det lite för givet att jag ska få stanna kvar.
Men för säkerhets skull så ringde jag till chefen i dag och frågade om jag ska komma till jobbet i morgon som jag har planerat. Hon bad om ursäkt för att hon har glömt att säga något om min anställning och sade att jag är sååå välkommen tillbaka i morgon.  ;D

18 hål i värmen

Den planerade aktiviteten i onsdags blev inte av på grund av dåligt väder, men i dag var vädret kanonbra så jag och Pia gjorde det i dag i stället. Vad? Vi spelade minigolf.  :o)  Vi spelade på en av banorna som finns i Valla och 18 hål tog drygt två timmar för vi var inte direkt ensamma där. Men det var roligt och trevligt, och jag vann med två slag.  :D

Vädret valde dagens aktivitet

I dag blev det en lunch på sta´n med Pia. Hon hade egentligen föreslagit att vi skulle ägna oss åt en somrig aktivitet, men vädret tyckte inte som vi så med regnet hängande i luften så blev det en lunch i stället. Det funkade ju det också.  :)
I kväll körde jag ett jobbigt BodyCombat-pass. Man får ju passa på nu när det inte är lika många som vanligt. Med lite träningsvärk från passet i måndags och ett intensivt pass i kväll är jag nu så där skönt trött i kroppen.  :o)

Träningen har semester

I kväll blev det ett pass P.E One 45 minuter. Det är ett par veckor sedan jag körde det senast och det kändes i kroppen. Det kanske till och med blir så att jag har lite träningsvärk i morgon.  :)
Nu i juli och även ett par veckor i augusti är det inte lika många av de pass som jag brukar att gå på, så nu blir det en kort period när jag bara tränar 2-3 gånger i veckan i stället för de 4-5 gånger i veckan som jag vanligtvis gör. Men jag tänkte att jag ska stoppa in en power-walk lite då och då för att få lite mer träning vid sidan av passen under de här veckorna. Man kan ju inte låta träningen ha för mycket semester.  ;)

Trist sommarväder

Ännu en arbetsvecka är gjord och jag har ett par kvar innan jag ska ha semester. Det gör faktiskt inte så mycket att jag jobbar nu, för vädret är inte så roligt. Från att ha varit superbra väder och jättevarmt i juni så har de första dagarna i juli varit motsatsen. Det har varit mer regn än sol och temperaturen har nästan inte lyckats att ta sig över +20 grader utan har oftast legat mellan +10 och +15 grader. Som höstväder. I början av juli. Så trist.  :/
Planerna för helgen är att fixa här hemma och att träna. Aktiviteter som passar bra med det här vädret när man inte kan ligga ute i solen.

Kettlebells och shopping

I fredags slutade jag lite tidigare på jobbet och åkte till syster & co. Där fick jag en lektion av syster i hur man tränar med kettlebells. Jag har provat det lite vid ett par tidigare tillfällen på olika träningspass som jag har gått på, men nu fick jag en ordentlig genomgång av henne i stället. Det var jag som hade bett om det eftersom hon tränar med kettlebells flera gånger varje vecka och vet hur man ska göra. Vi höll bara på ungefär trekvart, men det kändes i kroppen efteråt.  :)
Det var inte träning med kettlebells som var huvudanledningen till att jag åkte hem till dem. Jag sov över där och i går morse kl. 04.00 gick jag och syster upp och åkte till Ullared för att shoppa. Det var en bra dag för det; dels var det regnigt väder och dels så tar de just nu bara in hälften av det normala antalet kunder på grund av Covid-19. Vi kände oss nöjda efter sju timmar och när vi kom hem till syster så fortsatte jag direkt hem till mig. Jag köpte nästan allt det som jag hade tänkt och lyckades komma hem utan en massa oplanerade saker.  :)

Del två börjar i dag

Första halvan av detta annorlunda och konstiga år är avklarad, i dag började den andra halvan. De kommande sex månaderna kommer förmodligen att vara väldigt lika de sex första. Det vill säga; fortsatt social distans, inga större sammankomster, inga konserter, och inte så många andra nöjen heller. Med andra ord; ganska tråkiga.  :/
Covid-19 håller fortfarande världen i sitt grepp, just nu är det drygt 10,5 miljoner bekräftat smittade och drygt 500.000 döda. Här i Sverige har vi tyvärr ett högt dödstal som stiger för varje dag. Jag försöker i alla fall att göra vad jag kan för att inte bli smittad och att inte smitta andra om jag nu skulle vara det.  :/

RSS 2.0