Ingen sommar i sikte

Fredag igen, skönt!  :)  I morgon är det augusti och sommaren lyser fortfarande med sin frånvaro. Juli regnade bort och man börjar ju ge upp hoppet om lite ordentligt med sol och värme i år. Jag jobbar ju hela sommaren så det gör inte mig så mycket, fast det hade ju så klart varit trevligt med fint väder på kvällar och lediga dagar. Men det blir förhoppningsvis en sommar nästa år i stället.  ;)

Skymd sikt

Det regnade när jag åkte till jobbet i morse. Vad hände? Jo, halvvägs till jobbet slutade vindrutetorkarna på bilen att fungera!  :O  Livsfarligt! Jag såg verkligen inte mycket alls och det var riktigt läskigt att köra; det var ungefär som att köra i en biltvätt. Jag tog mig som tur var hela vägen fram med både mig och bilen helskinnade, men jag föredrar att kunna se framåt när jag kör bil.  :/

Lång lördag

Den här dagen har känts så lååång. Jag vet inte varför, det har ju bara varit en vanlig lördag. Vädret har varit ganska dåligt, men jag tror inte att det är därför som den har känts lång. Jag har grejat lite och gjort en del saker som jag hade tänkt att göra, men trots det har tiden gått ganska långsamt. Flera gånger under dagen och kvällen har jag tittat på klockan och tänkt "Va? Är den inte mer?". Det är ju märkligt att en så här lugn dag är så lång medan dagar som man vill ska vara långa går så fort. Som t.ex. dagarna på SRF som varje år svischar förbi innan man knappt hinner blinka. Man längtar och längtar och så äntligen sitter man i bilen på väg dit och *blink* så är man på väg hem igen och får längta ett år igen till nästa gång.  :/
Det är fortfarande en dryg timma kvar av den här dagen, men nu får den vara slut. Nu lägger jag mig och läser ett kapitel eller två innan det är dags att sova.  :)

Skaldjur

I kväll satt jag och Linda på Café Tannefors Slussar en stund. Vi uppdaterade oss om vad som har hänt sedan vi senast sågs medan vi åt skaldjurstallrik med räkor, kräftor, skaldjurspaté, varmrökt lax, olika röror, melon, bröd och smör. Gott, mättande och trevligt sällskap.  :)
 

Bamse-mys

Det blev ett Body Combat-pass både i går och i dag. Skönt! I morgon blir det kanske ett pass Body Pump. Bra start på den här veckan.  :)
 
I kväll hade jag sällskap av Bamse medan jag tittade på tv. Han låg och sov i mitt knä en lång stund. Mys!  :)

Söndag i sommarstuga

I dag har jag varit och hälsat på i min kusin´s sommarstuga. Den ligger en bit från vägen som man åker när man kör till Strömsholm och den vägen har jag ju åkt många gånger. Det kändes faktiskt både lite konstigt och samtidigt väldigt bekant att åka där i dag; det är ju två år sedan jag pendlade fram och tillbaka på den vägen.  :)
I sommarstugan var min kusin, hennes sambo och deras dotter. Vi pratade och åt, pratade och åt, och pratade ännu mera. En helt ok söndag.  :)

Sommargäst på besök

Nu är han här hos oss, Bamse. Ja alltså, inte den Bamse som jag träffade på Bamses Värld på Kolmården i måndags, utan sommargästen Bamse. Jag hämtade honom hos hans människor på väg från jobbet i dag och han ska vara hos oss ett tag.
Raven och Bamse hälsade på varandra precis som vanligt och det märks att de känner igen varandra. Man kan inte tro att det är nästan ett år sedan de träffades. Nu ligger de på varsin plats och beter sig som att Bamse har varit hos oss hela tiden.  :)

Bamse och andra djur

I dag var jag på Kolmården med min systerdotter. (Syster och hennes sambo var också med.) En stor del av besöket tillbringade vi inne på Bamses Värld, där vi bland annat tittade på showen "Bamse och tårttjuven". Efter showen fick barnen träffa Bamse och Lille Skutt. Det var en spännande upplevelse för en liten tjej på 2,5 år som älskar Bamse att få en kram av sin idol!  :D
 
 
Förutom Bamse såg vi även riktiga björnar,
 
 
stora kissekatter,
 
 
 
apor, elefanter, zebror, noshörningar, kameler, vargar och en massa andra fina djur.  :)
 
 
 
Vädret var ok, det var mulet men inte kallt och inget regn förutom några droppar precis när vi kom dit. Det var mycket folk, men inte så att det störde. Dagens utflykt var ganska lagom.  :)

Helgen

Efter jobbet i går åkte jag "hem" på en snabbvisit och blev bjuden på lite mat hos min kusin. Vädret var ganska bra så vi satt i trädgården en stund. Skönt! I dag var jag och fikade hos en tjej som går samma utbildning som jag. Vi tog en promenad och jag fick träffa hennes hund och två katter. Det var trevligt.  :)
I morgon är jag kompledig eftersom jag jobbade i går. Då ska jag iväg på en utflykt.  :o)

Inget fredagsmys

Det är fredag kväll och då skulle man ju kunna tro att arbetsveckan är över för mig. Men det är den inte än. Jag jobbar i morgon också och då börjar jag redan klockan 07.00, så nu är det dags att sova. Fredagsmyset får vänta till en annan fredag.

En kombi

Jag har länge tänkt att jag ska byta bil och i dag hände det. Det var inte planerat att det skulle ske just i dag, men jag fick ett tips om en bil på förmiddagen och några timmar senare var den min.  :)
 

Varmt!

Man ska ju inte klaga på sommarvärmen när den nu äntligen har kommit. Men det är väldigt varmt på jobbet! Jag håller på att rinna bort om dagarna. Den enda platsen där det är lite svalare är inne på labb. Det måste vara en lägre temperatur där på grund av alla prover och analysapparater. I dag stod jag där inne en liten stund medan jag körde två urinprov. Det var så svalt och skönt!  :)

1 juli

Halva året har redan gått! Det är helt otroligt vad fort tiden går!   :O

RSS 2.0