Var är våren?

Den här veckan kom vintern tillbaka igen. Om två dagar är det april så nu tycker jag verkligen att våren och värmen kan komma. Men enligt väderprognosen ser det ut att dröja ett tag till.  :(
I morgon är det fredag och jag längtar till helgen. Inte för att jag har något speciellt planerat utan mest för att det här är en "lång" vecka fast det egentligen är en "kort" vecka. Mys med kissarna blir det garanterat i helgen i alla fall.  :)

Bil, arga pojkar, våfflor, mat och deklaration

Innan jobbet i fredags morse besiktigade jag bilen. Jag har ju inte haft den så länge så jag har inte hunnit få någon riktig koll på hur den mår förutom att den fick höger bakbroms fixad för några veckor sedan. Men den gick igenom prickfritt! Jag fick dessutom höra att karossen var ovanligt välbevarad för att vara en äldre årsmodell och att jag hade gjort ett bra köp.  :D
 
Efter jobbet fixade jag till mig lite medan jag väntade på att syster skulle komma till mig. Hon hade övertalat mig att följa med på en konsert här i sta´n på kvällen. Det var tre band med riktigt riktigt arga pojkar och eftersom jag vanligtvis inte lyssnar på så tung musik fick hon bjuda mig för att jag skulle följa med.  ;)  Claes och Lillebror kom också dit och gjorde oss sällskap. Trevligt!
 
I går förmiddag blev det först lite träning som vanligt och efter det åkte jag "hem" för att först äta våfflor hos min vän Mikael på eftermiddagen och sedan äta mat hos min vän Anna på kvällen. En bra lördag!  :o)
 
I dag har jag och kissarna haft en lugn söndag. Jag har läst ut en bok och deklarerat. Nu ska jag lägga mig och börja läsa en ny bok, i morgon är det ju jobb igen.

Snart helg med planer

Bara en arbetsdag kvar den här veckan. Det verkar som att mina planer på en lugn fredagkväll framför tv-n i morgon kommer att bli något annat.
På lördag blir det inte heller någon soffhängsdag. Först träning och sedan mat hos en kompis "hemma". Men på söndag blir kanske en lat dag med kissarna.  :)

Tre långa veckor

En ny arbetsvecka är påbörjad. Det är den första av tre "långa" veckor. Nästa vecka måste jag nämligen jobba på min varannan-ledig-mitt-i-veckan-dag så jag jobbar alltså tre onsdagar i rad. Men jag får ta ut en annan ledig dag i stället och jag har valt en dag efter påskhelgen så att jag blir ledig lite längre då i stället.  :)
Men nu är jag inte helt sanningsenlig heller. För den tredje av de här veckorna är kort trots att det är en "lång" vecka för mig. Fredagen den veckan är nämligen Långfredag så då jobbar jag bara fyra dagar trots att det är en jobb-onsdagsvecka och sedan ska jag som sagt vara långledig över påsk. Så det känns faktiskt ok att jobba tre "långa" veckor i rad.  :o)

Hjälper Länsstyrelsen

Det är drygt tre veckor sedan jag följde med ut på det där djurskyddsärendet med ett stort antal hundar som hade blivit omhändertagna. I samma djurskyddsärende var det även ett större antal katter och fåglar som också hade blivit omhändertagna men som befann sig på en annan plats än hundarna. Det här är alltså ett stort djurskyddsärende med många djur inblandade.  :(
Jag gjorde allt pappersarbete med besiktningsintygen på hundarna som jag sedan lämnade över till Länsstyrelsen några dagar senare. Eftersom jag då var lite involverad i dessa hundar och eftersom jag har många kontakter när det gäller katter så har jag blivit lite delaktig i att hitta nya hem åt de omhändertagna djuren.
De senaste två veckorna har det varit en hel del mailkontakt och telefonsamtal mellan mig och två personer som håller i ärendet på Länsstyrelsen. Aktuell status i dag är att det verkar som att det har ordnat sig för några av katterna och det har kommit in intresseanmälningar på några av hundarna, och jag vet att det kanske finns ytterligare några som är intresserade av att adoptera en hund från det här ärendet.
Det är roligt att få medverka i detta och det känns så bra att både få och kunna hjälpa till.  :o)

Blandat väder

Det snöade när jag åkte till jobbet i morse och det regnade när jag åkte hem från jobbet. Hallå våren, du får gärna komma nu!

Vinter och ljust

En lång arbetsvecka är äntligen slut och jag har tillbringat fredagskvällen med god mat och soffhäng. Vintern kom tillbaka i tisdags med snöstorm och minusgrader. Enligt väderprognosen ska det vara kallt ett tag till så jag får fortsätta att längta efter vår och värme. Men det är i alla fall ljust på morgonen när jag åker till jobbet och det är fortfarande ljust när jag kommer hem från jobbet. Så skönt!  :)
I morgon förmiddag blir det som vanligt ett BodyCombat-pass, sedan får jag se vad resten av helgen bjuder på.

Söndags-pepp

Söndag kväll och jag försöker att peppa mig inför en ny arbetsvecka. Det är en jämn vecka vilket betyder att det är en "lång" vecka för mig, jag jobbar alltså på onsdag i stället för att vara ledig.  :/
Helgen har varit lugn och skön. Jag har tränat, tvättat, städat lite, tittat på skidor på tv-n och gosat med kissarna. Nu ska jag läsa några kapitel i en bok innan det är dags att sova.

Försenad födelsedagsfika

Ny månad i dag. Kanonfint väder med klarblå himmel och strålande sol, några plusgrader men kallt i skuggan. Dessutom råkade det vara min varannan-ledig-mitt-i-veckan-dag.  :o)
Jag åkte "hem" för att hälsa på de gamla och samtidigt få lite försenad födelsedagsfika. Jag var ju förkyld i början av januari när jag fyllde år så då blev det inget. Men det fungerade bra att få det i dag i stället.  :)
I dag är det ett år sedan pojkarna blev mina kissar på riktigt. Sötnosar!  :D

RSS 2.0