"El Choco"

I går eftermiddag började jag läsa boken "El Choco" och, japp, den är utläst! Jag hade svårt att slita mig från den; det var nästan så att jag ville fortsätta att läsa även när boken hade tagit slut. Den handlar om svensken Jonas Andersson som efter att ha försökt smuggla knark från Bolivia till Sverige hamnar i det beryktade fängelset San Pedro i La Paz.
Jag tycker att den påminner väldigt mycket om tv-serien "Bangkok Hilton" och filmen "Midnight Express" som båda avspeglar helvetet på olika fängelser i andra delar av världen. "Midnight Express" är för övrigt en film som jag tycker är väldigt stark, och den handlar precis som boken "El Choco" om en verklig händelse.
Jag tycker att "El Choco" är väl värd att läsa, och om någon har funderingar på att börja en karriär som knarkkurir så kan säkert boken få den personen på andra tankar. Jag rekommenderar den!

Bokläsardag i morgon

Idag köpte jag en bok; "El Choco" av Markus Lutteman. Jag köpte den för att den dels har fått bra kritik och dels för att jag känner författaren personligen. *Skryter* Jag lärde känna honom och hans bror Andreas för snart 25 år sedan när våra föräldrar umgicks. De senaste åren har vi tyvärr inte haft lika mycket kontakt som när vi växte upp, men vi håller oss uppdaterade om varandra. Det ska bli spännande att läsa en bok som är skriven av någon jag känner!  :)

Zapp hit och zapp dit

Sportintresserad som jag är så hade jag fullt upp med att zappa mellan två tv-kanaler i kväll när konståknings-EM var på den ena och handbolls-EM var på den andra. Tyvärr gick det ju inte så bra för Sverige i handbollsmatchen, men det gick väldigt bra för våra två killar i konståkningen; 6:e och 7:e plats. *Applåder*

I går hämtade jag ut min digitalkamera som jag har beställt. Äntligen!  :P  Den är delvis en julklapp från pappa och den är efterlängtad! Det är min första digitalkamera, min APS har jag haft i ... *räknar* ... åtta år tror jag. Den funkar bra fortfarande, men jag har känt en tid att jag kanske borde hänga med i utvecklingen jag också. Nu är jag i alla fall lite mer modern!  :o)

En riddares historia

För det mesta när jag är ute på nätet kollar jag nyheterna på Aftonbladet och Expressens sidor, och det gjorde jag nu också för bara ett par minuter sedan. Överst på sidorna står som senaste nytt att skådespelaren Heath Ledger är död!!! Nyheten är så pass nyinkommen att det ännu inte finns någon information om detta, bara rubriken som berättar att han har hittats död i sitt hem på Manhattan. 
Jag tycker att det är riktigt sorgligt. Han är (var) en av mina favoritskådisar; jag har sett "En riddares historia" hur många gånger som helst... Fy vad tråkigt!!!  :o(

"Ta hand om hemmet-dag"

Idag har jag gjort några "måsten". Jag har tvättat, diskat, dammsugit och lagat mat så att det blev en hel del att frysa in. Förutom det så har jag även hunnit med att titta på skidskytte och handboll på tv.  :o)  Jag hade tänkt att träna också, men passet jag ville gå på krockade med tvätt-tiden. Jag ska träna i morgon kväll så jag får köra hårt då i stället.
Trots att jag har varit duktig idag så har jag mängder med "måsten" kvar som ska göras... Nu ska jag fixa ett par saker till innan dagen och den här veckan är slut.

Tråkig lördagkväll

Lördag kväll, klockan är 19.20, och jag har SÅÅÅ tråkigt!!! Jag var sugen på att hitta på något i kväll i stället för att sitta ensam med katterna, men det var inte så mycket sug från något annat håll tyvärr. Kanske lika bra det; sticker man ut näsan genom dörren kanske man blåser bort; det har ju varnats för storm och det blåser riktigt ordentligt. Nu ska jag fixa lite att äta och sedan ska jag se Sverige-matchen i handbolls-EM.

Fyndade lite oplanerat

Idag råkade jag fynda lite. Helt oplanerat!  :P  Jag är i stort behov av ett par vanliga svarta byxor som jag kan ha både till vardags och till andra tillfällen. När jag gick hem från jobbet idag så tänkte jag bara kolla lite snabbt på ett par affärer där jag ibland hittar kläder jag gillar till hyfsade priser. På en av affärerna råkade jag kasta en blick på en ställning där det hängde några få svarta byxor kvar som faktiskt föll mig lite i smaken. Endast ett par av dem var i min storlek och när jag kollade på prislappen så föll den mig mer i smaken än själva byxan. Endast 150:-! Rea halva priset. Nice! Då tänkte jag att om brallorna inte sitter perfekt så gör det inte så mycket eftersom de bara kostar 150:-. Sedan hittade jag en top som det också var rea på, så den kostade bara 100:-. Men så tänkte jag att jag ska inte handla en massa bara för att det är billigt, så jag hängde tillbaka den. När jag hade gjort det så råkade jag kasta en blick på skyltarna som satt överallt i butiken. På dem stod det att eftersom de ska flytta till en ny lokal så var det halva priset på rea-priset. Gissa om jag slet åt mig en viss top igen! Jag gick hem med ett par byxor och en top för endast 125:- tillsammans!  :D  *Nöjd*

Idrotts-åsikter

Tidigare i kväll tittade jag på Svenska Idrottsgalan 2008 på tv. Ja, jag gillar ju sport, så jag tycker faktiskt att det är intressant att se den galan! Nu måste jag säga tre saker:
1) JÄKLAR, vad många fantastiska och duktiga idrottare vi har i Sverige!!! *Applåder*
2) Jerring-priset gick till Zlatan. ZLATAN?!?!? *Skakar på huvudet* Susanna Kallur som var sååå nära, i år igen...
3) Varför får handikapp-idrottarna så LITE uppmärksamhet??? De presterar ju minst lika bra, kanske ännu bättre med tanke på deras situation! Fram för mer handikapp-idrott på tv!

Mitt eget idrottande går två veckor in på det nya året fortfarande enligt planerna. Den här veckan lutar det åt Power-Yoga i morgon, Body Pump på torsdag och kanske något mer i helgen.


Rödvin och allvars-prat

Jag hade inga planer på att göra något särskilt i går kväll, utan hade ställt in mig på en lugn lördagkväll ensam hemma med katterna. Men vid 18-tiden ringde Pia och frågade om jag ville komma över till henne. Kicki skulle komma dit och de hade tänkt att dricka lite vin och snacka skit, och de undrade om jag också var sugen på det. Så jag kravlade mig upp ur soffan och tog bussen hem till Pia. Det blev en hel del vin och många "djupa" samtal som man ju ofta lätt hamnar i under alkoholens inverkan. Sent blev det också; klockan var närmare 02.30 när jag tog en taxi hem. Jag gissar på att två personer har varit lite slitna idag.  ; )

Själv har jag motionerat lite idag. Eftersom vädret för första gången på länge har varit någorlunda bra så tog jag en promenad på eftermiddagen. Riktigt skönt! Egentligen hade jag tänkt att gå dubbelt så långt som jag gjorde, men det var lite kallt efter ett tag och jag vill inte dra på mig en förkylning, så jag bestämde mig för att bara ta den korta rundan. Det får bli den långa nästa gång i stället.

Den är död! Nej, den lever! Den lever!

Igår när jag hade varit och tränat så satt jag på en bänk i entrén till gymet och tog på mig skorna när min mobiltelefon ramlade ner på golvet. Självklart så dog den, men när jag försökte starta den så gick det inte. Jag testade att ta ur batteriet, sätta tillbaka det och försöka att starta igen. Det gick inte. Jag gjorde så säkert bortåt 15 gånger innan jag insåg att det nog var kört. Så jag tog min döda mobil och begav mig hemåt. Jag blev mest nervös för alla kontakter som förmodligen skulle vara borta eftersom de låg i telefonen och inte på SIM-kortet. (Dumt, jag vet!) Innan jag gick och la mig så försökte jag igen att få igång telefonen några gånger, men utan resultat.
När jag gick till jobbet idag så gick jag in på "min" mobil-affär och sa till en av killarna där att "Den är död!", samtidigt som jag försökte se lite uppgiven ut. Han pillade med den en stund, och till min förtjusning och bådas förvåning så fick han faktiskt liv i den! Tack! *Lättad över att kunna rädda kontakterna* Det märktes ju tydligt att den inte mådde som den ska, men den var åtminstone igång!
Väl på jobbet så spenderade jag en stund med att kopiera över kontakterna från telefonen till SIM-kortet, och det var inte bara en eller två gånger under dagen som den dog igen, men som tur var så fick jag igång den varje gång. Stackarn! Den fick kämpa! Jag insåg ju att den sjunger på sista versen. Trist, för jag har trivts bra med den. Efter jobbet gick jag tillbaka till mobil-affären, så jag nu har jag en ny, fräsch och lite modernare mobiltelefon!  :P

Väderbyte tack!

Jag börjar bli less på vädret. Mörkt, regnigt och några plusgrader. Det har det varit alldeles för länge nu med bara några få undantag. Så jäkla trist. Jul och nyår är ju förbi, så om det ändå inte blir snö och minusgrader så kan det väl bli vår? Nej, jag vet, det är långt kvar innan våren gör entré. Men jag är så trött på mörkret och regnet. Jag vill ha sol och värme! NU!!!

Skidor, skidor och skidor

Jag är en sådan där person som tycker om att titta på sport på tv, och jag håller mig inte till bara en eller två sorter, utan jag gillar det mesta. Tyvärr kan jag inte se så mycket som jag skulle vilja, men jag tittar när jag har möjlighet att göra det. Som idag t.ex. Det var skidåkning i flera timmar; både utförsåkning, längdskidor och skidskytte. I like!  :P  Jag fick i alla fall en ordentlig dos sport; ungefär sex timmar i ett sträck. Jag är SÅ imponerad av Charlotte Kalla´s insats! Vilken tjej!

Tidigare i kväll slängde jag ihop lite Chili con carne till middag. Det blev så mycket att trots att jag tog om, så räckte det ändå till tre lådor som åkte in i frysen. Perfekt! Jag ska ju försöka att äta lite bättre på jobbet om dagarna, så det är bra att ha i frysen som jag kan ta med.

Hasse som vi bor hos på SRF ringde i kväll och frågade hur många vi blir i år. Dags att börja räkna in oss!  :o)  Det är bara 150 dagar kvar!!!  *Längtar*

Lugn lördag

I kväll gör vi inte många knop, katterna och jag. Det är ganska skönt att ta det lite lugnt nu när jul och nyår är över för den här gången. Dessutom blev det lite sent i går kväll också. Jag var på "The Bishops Arms" med Pia, Victoria, Claes, Hillevi, Jeanette och Henrik för att fira att jag fyllde "27".  ;o)  Vi åt mat och drack öl, och jag fick en födelsedags-drink av Victoria´s sambo Joakim när han lite senare på kvällen gjorde oss sällskap. Gott!  :)  Jag hade en trevlig födelsedag, precis lagom...

Nu ska jag slappa framför tv-n en stund. Ska unna mig lite chips; det är ju faktiskt lördag!  :P

Lite lätt träningsvärk

Det nya året har börjat bra för min del vad gäller träning. Jag har hittills redan tränat två gånger på tre avklarade dagar. Inte illa!  :o)  I går avverkade jag en timma Body Pump och idag blev det en timma Aerobics. Nu är jag så där härligt trött i kroppen, det känns verkligen att jag har tagit i ordentligt. *Riktigt nöjd* Nu gäller det ju bara att fortsätta att vara så duktig resten av året också... "Det nya livet", ni vet.  ;)

I kväll har jag som mål att lägga mig tidigt för en gångs skull, d.v.s. före midnatt. Då kanske jag kan vakna och gå upp den tid som jag har för avsikt att vakna varje morgon men i stort sett aldrig gör. Får väl se om jag lyckas...

Cocktail-party

Nytt år, nya tag, nya möjligheter...
Årets första dag har varit väldigt lugn. Jag sov ända till kl. 14. Det var så skönt att få vakna av mig själv! Resten av dagen har jag mest slappat, även om jag har hunnit med att göra några "måsten" också.

Jag avslutade förra året med att gå på cocktail-party. Det var mycket trevligt! Jag kände ingen där förutom min vän Roger som tog med mig dit, men jag pratade med de flesta och jag hade väldigt roligt! Vi var ungefär 15 personer, både par och singlar, och alla var så fina i cocktail-klänningar och kostymer!
Värdparet hade dukat upp ett stort bord med olika drinkglas, massor med olika alkoholhaltiga drycker, olika drycker att blanda med, både krossad is och vanliga isbitar, många olika tillbehör såsom sugrör, parasoller, drinkpinnar, cocktailbär... På väggen hade de satt upp flera olika drinkrecept, och på bordet låg dessutom 4 - 5 drinkböcker. Det var bara att blanda och dricka, blanda och dricka... 
De hade också ordnat en massa mingelmat, och till senare på kvällen även kaffe och dessert. Allt var sååå gott! Till tolvslaget gick vi ut på balkongen och drack bubbel och tittade på fyrverkerierna. Sedan var det bara att fortsätta att blanda och mingla. Förra årets sista timmar var riktigt bra!  :P

RSS 2.0