Turist i hemtrakterna

Mitt i allt jobbande hade jag en ledig dag i dag igen och då passade jag på att turista lite i mina hemtrakter. Jag, syrran och min systerdotter besökte först Museihuset där man kan beskåda leksaker från förr i tiden fram till nutid. Bland annat leksaker från tidigt 1900-tal och den första barnboken som jag tror var från 1849. Det är värt ett besök, men man får skynda sig; de som driver museet är gamla och om de inte hittar någon som vill ta över det så slår museet igen för gott efter sommaren. Synd!  :(
 
 
Sedan åkte vi till Brunneby Musteri för att se om vi kunde hitta något gott att ge bort i present. Efter det åkte vi till Bergs slussar och åt lunch på "Fröken Jennys". Medan vi satt där kom det en ordentlig regnskur. Den var dock kort och hjälpte inte ett dugg mot den klibbiga hettan.
 
 
Vi avslutade dagen med ett kort besök "hemma" där vi hälsade på de gamla.
Det var en rolig och trevlig ledig dag.  :o)

Varmt inne

Jag sitter och varvar ner lite efter en 7-dagars-arbetsvecka. Först fyra dagar på Djurdoktorn och sedan tre dagar i Jönköping. Där blev det dessutom 5 timmars övertid i helgen. I morgon är jag ledig så då ska jag ta sovmorgon.  :)
 
Värmeböljan ute gör att det är väldigt varmt i min lägenhet. Jag svettas trots att jag bara sitter stilla med ytterst lite kläder på mig. Kissarna tycker också att det är varmt, speciellt Raven som mestadels ligger utslagen på olika platser. Men Fanta som är ung och busig orkar hålla igång lite mera, framför allt på nätterna. Antagligen för att det är ungefär en halv grad svalare här inne då.  ;)

Fanta på jobbet

I dag fick Fanta följa med mig till jobbet. Det var dags för hennes årliga vaccination. Det gick bra; hon var så duktig.  :)

Gn´R på Ullevi

I går åkte jag, Claes och Maria till Göteborg. Vi installerade oss där vi skulle sova och laddade upp med lite dricka innan vi åkte ner på stan för att först äta lite mat och sedan gå vidare till Ullevi där vi skulle se Guns n´ Roses. Vi struntade i förbanden och kom in på Ullevi precis lagom till att killarna gick upp på scenen. Jag saknar fortfarande två av originalmedlemmarna men jag tycker att konserten var lika bra i går som när vi såg dem i Stockholm förra sommaren. Några låtar var utbytta, men de som jag ville höra var med och de spelade runt en kvart längre i går, så jag är nöjd. Man får verkligen valuta för pengarna; de är bra, de levererar och de gör det i nästan 3,5 timma!  :o)
 

Fullspäckad vecka

Den här veckan har jag haft fullt upp. Jag har jobbat på Djurdoktorn varje dag och efter jobbet har jag haft saker att göra. I måndags var jag på sjukhusbesök, i tisdags var jag och handlade, i onsdags var jag hos en kollega och grillade, i går åt jag och Jeanette skaldjurstallrik på slusscafeét och i dag var jag på sjukhusbesök igen.
Nu är det i alla fall helg och i morgon ska jag iväg på lite roligheter.  :)

Inte så mycket sol och bad som det var tänkt

Jag skulle ha tre lata dagar med sol, bad och kanske någon öl på en uteservering. Det blir sällan som man har tänkt sig, så även de här tre dagarna.
I fredags förmiddag när jag i stort sett var redo att ge mig ut i solen fick jag ett telefonsamtal som resulterade i att jag spenderade nästan hela fredagen på akuten i stället.
I går blev det inte heller något solande och badande, för då tillbringade jag också en del av dagen på sjukhuset. Men jag lyckades i alla fall att ta en öl med ett par kollegor i går kväll. Den ölen var välbehövlig efter pärsen på akuten i fredags.  :/
I dag kunde jag äntligen åka iväg för lite sol och bad några timmar. Tack vare värmeböljan som har hållit i sig så länge nu badade till och med jag! Två gånger!  :D
Efter några sköna timmar i solen gjorde jag ett besök på sjukhuset igen. Jag ska kanske gå dit i morgon också efter jobbet. Det passar bra eftersom jag jobbar på Djurdoktorn hela veckan som kommer.

Mycket övertid på en vecka

Jag har avverkat 8 arbetsdagar och 9,5 timmar övertid. Nu ska jag vara ledig i tre dagar. Det ska bli så skönt! Vädret ska fortsätta att vara kanonbra; soligt och runt +30 grader varmt, så jag ska kanske doppa tårna i någon sjö.  ;)
Jag stannade till hos syster med familj på vägen hem från jobbet i kväll. Det bjöds på lite grillat innan jag fortsatte hemåt. Gott!  :)

Lång jobbhelg

Det blev en jobbhelg med övertid. I går jobbade jag över två timmar till kl. 23 och i dag stämplade jag in redan kl. 9.00, tre timmar innan mitt arbetspass började. Övertiden var godkänd av chefen redan i förväg, så den var inte helt oplanerad.  :)
Nu är det dags att sova; jobb på Djurdoktorn i morgon.  :)

Ny värld på diskbänken

Efter en lång arbetsdag i Jönköping i går med nästan tre timmars övertid, har jag haft en lugn och skön dag i dag. Inget jobb, så jag passade på att först träna vid lunchtid och på eftermiddagen åkte jag iväg till en badplats och låg i solen ett par timmar. Så skönt!  :)
Den här veckan börjar jag att jobba dubbelt ett tag framöver. I morgon och i övermorgon är jag på Djurdoktorn och på lördag och söndag är jag i Jönköping, och på måndag är jag tillbaka på Djurdoktorn igen. Så kommer det att fortsätta fram till mitten av augusti med bara några få enstaka lediga dagar under den tiden.
 
I förrgår upptäckte lilla Fanta, nu 1 år och 2 månader gammal, att man kan hoppa upp på diskbänken och gå omkring däruppe. Det tog henne alltså nästan ett år att komma på det, men bättre sent än aldrig!  :D  Nu är hon uppe på diskbänken jätteofta, så nu måste jag hela tiden tänka på att inte ha olämpliga saker för en katt framme på den. Slut på friden!  :/

En Mozart i Söderköping

Jag pratade med bussbolaget i dag som tog emot en anmälan om händelsen i går. Nu ska jag bli kontaktad angående detta. Får se vad som händer; jag hoppas att jag får ersättning för backspegeln. Men jag är lite nervös för att de ska vända det mot mig och få det till att det var jag som gjorde något fel i trafiken.  :/
 
I dag gjorde jag en utflykt till Söderköping där jag åt glass på Smultronstället tillsammans med min syster, systers sambo, min systerdotter och hennes kusin. Jag åt en Mozart; dansk nougat och marsipanglass med hallonsås, stelnad choklad och grädde.  :o)
 
 

RSS 2.0