Händelserik vecka

Veckan är inte slut än men så här långt har den varit händelserik på olika sätt. I måndags var vi ju på Kolmårdens Tropicarium och tittade på djuren där. I tisdags fick vi lära oss att ta blodprov och att ge injektioner. Vi övade på en fejkarm och döda råttor. Det gick ganska bra, men levande djur är ju inte lika stilla och medgörliga.  :/
I dag gjorde vi den första delen av D9-provet. Det är det provet som man måste klara för att få bli djurvårdare med utökad behörighet.
 
I dag avslutade jag ett kapitel i mitt liv. Jag har bott i min lägenhet i 17,5 år och i dag gick jag ut från den för sista gången. De senaste sex dagarna har jag flyttat ut allt från lägenheten och med lite hjälp flyttstädade jag till klockan halv ett i natt. Besiktningen av lägenheten gjordes tidigt i morse och den blev godkänd.  *Puh*  Nu blir det en tillfällig lösning tills jag börjar ett nytt kaptiel.  :)

Tropiska djur

På förmiddagen i dag hade vi studierna förlagda till Kolmårdens Tropicarium.  :o)  "Lektionen" handlade så klart om reptiler, amfibier och fiskar. Söta små apor fastnade också på bild.  :)
 
 
 
 

Utan katter

I dag har kissarna åkt på semester. De ska vara på pensionat ett tag. Det svider lite i hjärtat, jag saknar dem redan jättemycket.  :(

Högt tempo

Det känns som att det inte var så länge sedan jag började studera, men det är faktiskt bara fem veckor kvar till sommarledigheten.  :O  Den här veckan har vi haft två prov och nästa vecka har vi också två prov. Det märks att vi närmar oss slutet på terminen, för nu är tempot ganska högt.  :/

Slingrigt på vägen

I dag när jag skulle åka hem och var på väg till bussen kom det plötsligt en orm slingrandes på gång- och cykelbanan framför mig.  :O  Jag stannade och väntade tills den hade passerat över och tagit sig vidare upp bland stenarna på andra sidan. Jag tror att det var en liten huggorm, men jag hann inte titta så noga för jag blev mest paff över att den kom där. Oväntat men häftigt.  :)

Middag för mogna tjejer

I går var jag på "tantmiddag". Ja det heter tydligen så när man är 27++.  ;)  Vi var några från gamla tjejgänget som träffades för lite mat och umgänge. Trevligt!  :)
 
Jag har pluggat färdigt för i dag, så nu blir det sängen.

Planlagd helg

Jag tänkte försöka att vara duktig och vakna tidigt i morgon trots att det är lördag. Jag har nämligen två prov nästa vecka; ett i djurvård (stort prov) och ett i biologi, så jag ska försöka hinna plugga lite innan jag tränar i morgon förmiddag. Det blir ju så klart mera pluggande senare på dagen också och även på söndag. Men jag ska hinna med en massa annat i helgen också, så om jag börjar tidigt i morgon och delar upp det så behöver jag inte stressplugga på söndag kväll.  :)  *Jag har i alla fall en vision*  ;)

Ingen spindel

Vi hade praktisk lektion i dag igen och vi höll på med reptiler den här gången också. Till min stora lättnad fick vi veta att vi inte kommer att ha någon hantering med skorpionerna och fågelspindeln, dels för att de kan bitas och dels för att de är så få.  *Puh!*  :)
 
I dag bytte jag vinterskorna mot sommarsandaler på bilen. I regnet. Japp, det regnade ganska ordentligt när jag höll på med däckbytet så jag var lite lagom blöt när jag var färdig.  :/

I går kväll

Det blev en väldigt trevlig kväll i går. Jag, Linda, Åsa och Catrin åt mat på "Aioli". Jag har inte varit där tidigare så det var roligt att prova på ett nytt ställe. Mätta och nöjda gick vi sedan vidare till "Mörner´s" där vi satt på uteserveringen och drack öl. Vi satt alltså på uteserveringen den 11 april utan att frysa till istappar!  :O  Jätteskönt!  :)

Helt slut

Jag var helt slut i går när jag kom hem från jobbet. Jag somnade i soffan halv nio i går kväll, vaknade till så pass mycket strax efter midnatt att jag kunde förflytta mig till sängen och sov sedan till kl. 08.00 i morse.
Jag körde ett Body Combat-pass på förmiddagen i dag men både kroppen och hjärnan trodde att de fortfarande låg hemma i sängen, så det var en riktigt seg träning.  :/
 
Nu är jag i alla fall duschad, fixad och piffad; i kväll blir det lite trivsel med tjejerna.  :)

Första dagarna

Nu har jag jobbat som djurvårdare tre dagar.  :)  Det är mycket att lära sig och mycket nytt att ta in, men det har varit roligt. Nästa gång ska jag jobba ett kvällspass, men det är inte bestämt än när det blir.
Jag ska faktiskt jobba i morgon också, men då på mitt jobb i Jönköping.  :)

Nytt jobb

I dag började jag på mitt nya jobb som djurvårdare på AniCura Jägarvallens Djursjukhus.  :o)  Till att börja med ska jag jobba extra där under tiden som jag studerar, så det kommer alltså att bli en hel del kvällar och nätter.
 
 
Nu ska jag gå bredvid några dagar för att lära mig rutinerna och mycket annat, så förutom i dag ska jag jobba i morgon och i övermorgon också. I dag fick jag bland annat vara med på röntgen av en hund och två katter. Behöver jag säga att hunden var den som var mest medgörlig?  ;)
Det är mycket nytt att ta in och att lära sig och det är mycket spring fram och tillbaka, så nu är jag trött i både huvudet och benen. Men det var roligt!  :)
Jag måste försöka plugga lite på kvällarna också, för vi har fyra prov inplanerade efter det här "lovet".

Röd måndag

Fint väder i dag och äntligen börjar temperaturen ute att stiga lite.  :)
 
Nu blir det sängen och ett kapitel i boken innan det är dags att sova; trots att jag har "lov" ska jag upp tidigt i morgon.

Påsklunch

I dag var jag "hemma" och åt lite påsklunch hos min kusin. Jag visade märket på mitt finger för mitt kusinbarn och berättade att jag blev biten av en råtta för några veckor sedan. Han stod helt tyst en stund och tittade på mig med stora ögon, sedan sprang han till sin mamma (min kusin) och berättade det för henne. På grund av en råtta imponerade jag lite på honom och var för en stund hans mammas coola kusin.  ;P
Jag fick en försenad födelsedagspresent; ett presentkort på "Panduro". Jag är ganska säker på att det kommer att användas till scrapsaker.  :D

Långfredag

Det blev ett pass Body Pump på förmiddagen i dag och jag räknar med att få lite träningsvärk.  ;)  När jag åkte och handlade lite senare på dagen så unnade jag mig en vaniljmunk för 5:-. Efter att ha betalat och var på väg ut råkade jag titta på kvittot och fick se att jag hade fått betala 10:- för munken. Det är ju inte mycket att bråka om egentligen, men jag gick till kundtjänst och visade kvittot. Det var inga problem; jag fick fem kronor tillbaka, och dessutom en rabattkupong på 25:- att använda nästa gång jag handlar!  :O  *Bra service*
 
I kväll skålade jag för morfar som skulle ha fyllt år i dag. Jag hoppas att han firar där han är nu.  :)

Mitt-i-veckan-festligt

Nu är det påsk"lov"!  :D  Det ska bli så skönt att få vila hjärnan lite. Vi har så klart fått lite material av lärarna att läsa under tiden och vi har flera prov inplanerade, men vi behöver inte vara där igen förrän om 12 dagar!  :)
 
Jag festade till det lite i kväll.  :o)
 
 

RSS 2.0