Provsvar

I morse pratade jag med Raven´s veterinär. Svaret på avföringsprovet visar att hon är frisk, hon har alltså ingen sjukdom i mage och tarm. Skönt!  :)
Men däremot visade provet att hon på grund av långvarig diarré har fått en tarmparasit som är svår att bli av med så länge hon inte blir bra i magen. Den brukar läka ut och försvinna av sig själv när man mår bra i magen, men eftersom det är svårt att bli av med diarrén är det också svårt att bli av med parasiten. Lite moment 22 alltså.  :/
Planen nu är att inte sätta in kortison som vi hade tänkt från början, det behövs inte eftersom Raven inte har någon inflammation i tarmarna. I stället ska vi försöka med ett mag- och tarmfoder igen och ett kosttillskott som kan hjälpa till att stabilisera magen och tarmarna. Om det inte blir bättre inom en månad så ska vi prova ett annat foder. Det finns tyvärr inte något mirakelmedel som botar hennes magproblem, utan jag får prova olika foder och olika tillskott tills vi förhoppningsvis hittar något som fungerar så att hon blir bra i magen igen. Vi ska ta ett nytt avföringsprov i början av nästa år för att se om hon har blivit av med tarmparasiten, men det är större chans att den är borta om hennes mage har blivit lite bättre tills dess.
Kampen mot diarrén fortsätter.  :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0