Provsvar och ny plan

I dag ringde veterinären på Djurdoktorn för att prata om Raven. Avföringsprovet som vi skickade in visade inte på några avvikelser eller parasiter, det är bara tarmfloran som är ur balans vilket inte är så konstigt efter fyra års diarré. Veterinären hade också studerat bilderna från ultraljudet lite mer noggrant och hade upptäckt några nya saker. När vi gjorde ultraljudet såg hon inget på magsäcken och tarmsystemet, men nu efter att ha tittat på bilderna igen såg hon förändringar i slutet av grovtarmen. 
De förändringarna skulle kunna vara en förklaring till diarrén, eller så har förändringarna kommit på grund av diarrén. Det går inte att säga om det är cystor, tumörer eller något annat utan att göra en biopsi på tarmen.
Vad gäller förändringen på levern som syntes på ultraljudet så är det samma sak med det; en provtagning behövs för att kunna konstatera vad det är.
Dessutom upptäckte veterinären också att det kanske finns en förändring på mjälten. Så det verkar vara ganska mycket som pågår inuti stackars lilla Raven.
 
Just nu känns det inte aktuellt med att ta prover på alla olika inälvor. För att göra de biopsierna skulle vi behöva göra en buköppning på Raven, så det är alltså ett ganska stort ingrepp som innebär att hon efter det också får stanna på vårdavdelning en eller ett par nätter för observation. Dels vill jag inte utsätta Raven för det och dels är det väldigt kostsamt, vi räknar med runt 20.000:- eller kanske mer.
Dessutom vet vi ju inte om det är lönt att utsätta Raven för det. Det kanske visar sig att det inte är något farligt eller något som behöver behandlas. Eller så kanske det visar sig att det behöver behandlas men med det som vi redan har provat och som inte har hjälpt. Är det något obotligt så vill jag att hon ska få leva så länge hon mår bra och sedan få somna in utan att hon behöver genomgå en plågsam operation.
 
Så planen är nu att vi ska göra ett nytt försök att behandla med kortison, antibiotika och eventuellt medicin mot magkatarr, vi ska göra ett foderbyte igen och om drygt fem veckor ska vi göra ett nytt ultraljud på buken för att se om förändringarna ser likadana ut eller om det har hänt något, antingen åt det ena eller det andra hållet.  :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0