Mera medicin

I dag var jag med Raven hos hennes veterinär på mitt gamla jobb. Planen var att prova en ny behandling mot hennes urinläckage. Men vid några tillfällen har Raven haft lite svårt att kissa, så vi utvecklade planen lite.
Först gjorde vi ett nytt ultraljud på urinblåsan och tog samtidigt ett urinprov direkt från blåsan. Sedan passade veterinären på att göra ett nytt ultraljud på njurarna och levern också. Den ena njuren har minskat lite mer i storlek och det har blivit fler förändringar på levern sedan förra gången.  :/
Men eftersom hon inte visar några tecken på att må sämre än tidigare så fortsätter vi som förut med de mediciner som hon redan äter. Det som är nytt från i dag är att hon dels även ska få äta en antidepressiv medicin som förhoppningsvis ska hjälpa mot urinträngningarna som hon får ibland, och dels så fick hon ett hormonchip som är ett försök till att få ett stopp på urinläckaget. Det är verkligen bara ett försök, det finns inga vetenskapliga belägg för att det fungerar. Det har provats på två katter som har haft problem med urininkontinens och på de två katterna har det fungerat bra. Alltså två katter i hela världen!  :O  Så det finns ingen studie på detta, utan det är bara ett test för att veterinären tyckte att det kan vara värt ett försök att prova det på Raven.
Nu blir det alltså ytterligare en medicin varje dag och så får vi se om den och hennes chip hjälper mot problemen.
Raven var som vanligt superduktig under hela besöket.  :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0