En månad

I dag har kriget i Ukraina pågått i exakt en månad. Fyra veckor med skoningslöst bombande mot oskyldiga människor. Tusentals dödsoffer på båda sidor, uppskattningsvis omkring 10 miljoner människor på flykt varav ca. 3,5 miljon har tagit sig över gränsen in i andra länder. Krismöten på höga nivåer hålls fortfarande nästan dagligen, nya sanktioner mot Ryssland klubbas igenom, enorma summor skänks till Ukraina i ekonomiskt stöd och mängder med militär utrustning skickas till Ukraina. Kampviljan och motståndet i Ukraina imponerar och förhoppningsvis orkar de att stå emot ett tag till.
Många svenskar är i Ukraina och hjälper till på olika sätt; bland annat med militära insatser, med sjukvård och med att evakuera människor.
Förra veckan skickade jag iväg saker från jobbet; operationshandskar, bakteriedödande plåster, kompresser och engångsförkläden. Det åkte iväg med en hjälpsändning till Ukraina och förhoppningsvis kommer det till användning. Men egentligen vill jag göra mer än så; jag vill rädda och hjälpa djuren i Ukraina.  :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0