Krig och Paralympics

I går började Paralympics. Det är sorgligt att det tyvärr hamnar i skuggan av det hemska som händer i världen.
I dag har kriget i Ukraina pågått i 10 dagar. Människorna i Ukraina har en enorm kämparanda och än så länge har inte Ukraina fallit trots att ryssarna nu har tagit över flera städer i östra Ukraina och även har ett hårt tryck mot Kiev. Nästan 1,5 miljoner människor har flytt över gränserna till länderna på Ukrainas västra sida och otroligt många människor är på flykt inom Ukraina.
Samtidigt är det många människor från andra länder som åker till Ukraina för att slåss på deras sida, ett antal svenskar också.
Möten i västvärlden avlöser varandra; EU, NATO, OSSE, IAEA, m.fl. har olika krismöten dagligen och presidenter, premiärministrar, statsministrar, utrikesministrar, försvarsministrar och alla andra olika viktiga personer har både enskilda möten och större möten hela tiden.
Ännu hårdare sanktioner har tillkommit mot Ryssland, en lång lång lista på västerländska företag har tillfälligt stoppat eller helt lagt ner sina affärer med och i Ryssland och Belarus (som nu hjälper Ryssland), artister har ställt in sina planerade konserter där, idrottsutövare från Ryssland och Belarus får inte delta i internationella tävlingar som t.ex. Paralympics...
Men inget verkar att stoppa idioten i Ryssland. Han har bestämt sig för att återskapa den gamla Sovjetunionen och då bryr han sig inte om att även många ryssar får sätta livet till. Hans plan är förmodligen att först ta Ukraina och sedan alla andra länder som en gång i tiden tillhörde det forna Sovjet.
I Sverige har en mängd människor börjat att förbereda sig genom att införskaffa diverse saker och livsmedel för krissituationer. Inte för att vi har tillhört Sovjet utan för att idioten har sagt att det kommer att bli konsekvenser om Sverige hjälper Ukraina, vilket vi gör. Det är en obehaglig tanke...
Människor och djur flyr, skadas och dödas i Ukraina. Västvärlden hjälper till på alla sätt utom med ett militärt ingripande för att inte riskera ett tredje världskrig.
Det är en galen situation på grund av en galen idiot.  :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0